Återvinningsstation vid Tappstället i Örebro ställs ut på nytt

Återvinningsstationen vid Tappstället på Södermalmsplan i Örebro ställs ut på nytt den 28 juni – nu på en annan del av parkeringen.

· Publicerad: 26 juni 2018 · 11.49.
Bilden har inget med artikeln att göra.

Återvinningsstationen vid Tappstället på Södermalmsplan ställs ut på nytt. Den gamla togs bort för ett år sedan på grund av nedskräpning. Den nya placeringen så hoppas Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, att stationen ska fungera utan problem.

– Placeringen vid pendlarparkeringen ska göra det lätt för alla hushåll att lämna sina förpackningar och tidningar på vägen till eller hem från jobbet. Det nya läget är på en mer trafikerad del av parkeringen som jag hoppas gör så att stationen kommer vara både ren och trygg framöver, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings – och Tidningsinsamlingen, FTI.

Annons ▾

Därför är det bra att återvinna 

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

På FTI:s hemsida hittar återvinnare enkelt en återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också när en station töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

FIKK - För att alla behövs