Örebro Futsal Club

Man gripen efter vansinnesfärd – körde sönder busskurer och brevlådor

Vid klockan 22.48 på onsdagskvällen inkommer larm till polisen angående en misstänkt rattfyllerist och som resulterar i en vansinnesfärd mellan Ställdalen och Kopparberg i dom norra länsdelarna.

· Publicerad: 28 juni 2018 · 11.39.

Polisen får sent på onsdagskvällen larm om en misstänkt rattfyllerist. Föraren är en man i 45-årsåldern och han har av okänd anledning gett sig ut på en vansinnesfärd i norra länsdelen. Färden startade i Ställdalen och vände i Kopparberg varpå mannen tillslut kan gripas vid ett hus i Ställdalen efter vansinnesfärden.

Körde sönder busskurer och brevlådor

Under sin vansinnesfärd så körde mannen på ett flertal objekt efter vägen, busskurer, brevlådor och papperskorgar. Det rapporteras även om en väntsal som har blivit skadad. 

Annons ▾

Enligt uppgifter som inkommer till Örebro Tribune så har föraren kört rakt igenom järnvägsbommarna vid södra övergången i Ställdalen.

Mannen har under färden också gjort försök att tillförskansa sig drivmedel vid en bensinstation i Ställdalen, detta ska ha misslyckats. Mannen har skurit i en bensinslang, varvid flera liter drivmedel läcker ut när en kund på stationen använde bränslepumpen.

Räddningstjänsten har under torsdagen varit på platsen och sanerat.

Hotade polis vid gripande

Föraren har kört till Kopparberg där han kört på en parkerad lastbil, därefter togs sig in mannen in i lastbilen och har förstör inredningen. En polispatrull anländer till platsen vid klockan 23.15, men kunde fortfarande inte stoppa mannen.

Mannen åker tillbaka till ett hus i Ställdalen och parkera, vid klockan 23.40 anländer polisen. Mannen gick ut och in från huset och ska vid ett tillfälle hotat att skjuta polisen.

Vid klockan 00:23 bestämmer sig polis för att gå in i huset då man bedömt att situationen har lugnat ner sig. Mannen förs till arresten där denne ska ha hotat arrestpersonal och gjort motstånd.

I nuläget är mannen misstänkt för hot mot tjänsteman, flertal fall av skadegörelse, misstänkt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, våldsamt motstånd och eventuellt stöld ur fordon

Foto: Anna-Lena Danielsson

FIKK - För att alla behövs