Tacky Skatecamp återvänder för tredje året i rad till Örebro

Kommande vecka mellan den 2-8 juli fylls Örebro Skatepark med barn och ungdomar under regi Tacky Skatecamp – tävlingar hålls under kommande helgen.

· Publicerad: 1 juli 2018 · 12.43.
Skateboard-Örebro
Pressbilden

Efter att ha kört ett varsitt år i Halmstad respektive Örebro i nuvarande regi och flera år på andra orter innan så är det återigen nu till veckan mellan den 2-8 juli dags för Örebro att få besök av Tacky Skatecamp.

Sveriges största skateboardläger

Tacky Skatecamp är Sveriges största skateboardläger. Campet startade under namnet WeSC Camp 2005 i Linköping och gick 2010 ihop med Tacky.se Sveriges största skateboardmagasin på nätet. I samband med detta utökades campet under flera år till flera orter. 2013 gjordes ett uppehåll men sedan 2014 är campet återigen i gång.

Annons ▾

Tusental barn och ungdomar på campet sedan starten

Under årens lopp så har ungefär totalt tusen barn och ungdomar i framförallt åldrarna 9-15 år tillbringat en hel vecka fylld med en härlig sommarupplevelse på brädan, troligen ungefär tusen ytterligare under dom år som campet gick under namnet Camp WeSC.

Örebro har en av Sveriges största och bästa skatepark

Örebro har vi valt för tredje året i rad dels för att vi har en etablerad organisation och bra samarbete med den lokala skateboardföreningen där, dels för att många deltagare önskar denna skatepark och faktiskt är en av Sveriges största och bästa.

Lägerveckan har i år närmare 70 deltagare plus ledare och besökande teamåkare från sponsrande företag. Campet pågår från måndag till söndag med fokus på skateboard och gemenskap. Förutom fri åkning bjuder veckan på små tävlingar och lekar, tips från våra ledare och andra kringaktiviteter som t.ex bad.

På lördagen den  7 juli körs den stora junior-skateboardtävlingen Tacky Summer Open som även är öppen för icke campdeltagare. För campdeltagare körs även ett direktkval under fredagen den 6 juli.

Tacky – Sveriges största och det enda onlinemagasinet för brädsport. Ett media med norskt ursprung som etablerades i Sverige år 2003 och även till och från funnits i versioner i flertal europeiska länder och även utanför Europa.

Magasinet fokuserar helt och hållet på brädsport i form av skateboard och snowboard och bevakar allt som händer inom sporterna i Sverige såväl på gräsrotsnivå upp till högsta elitnivå, och även viss del internationellt material från välkända proffsåkare och de största tävlingarna.

FIKK - För att alla behövs