Flera skadade efter skottlossning i bostadsområdet Vivalla i Örebro

Polisen har vid 22-tiden under tisdagskvällen fått in flera samtal om skottlossning vid Vivalla centrum i Örebro

· Publicerad: 4 juli 2018 · 00.07.
Polis - Avspärrat i Örebro
Arkivbild – Örebro Tribune

Ett flertal samtal har inkommit till polisen via SOS Alarm angående ett pågående grovt våldsbrott vid centrumanläggningen i bostadsområdet Vivalla i Örebro. Enligt polisen har anmälare hört och sett hur ett flertal personer varit inblandade i en skottlossning.

Flera personer skall enligt polisens vakthavande befäl vara skottskadade och dessa är avförda till Universitetssjukhuset i Örebro. Nuläget med oklart skadeläge.

Annons ▾

Tre personer förda till USÖ – två med allvarliga skador 

Enligt senaste uppgifter från polisen så är tre män är införda till Universitetssjukhuset i Örebro med skottskador. Två av männen är i 20-årsåldern och den tredje är för nuvarande oidentifierad. Två av männen uppges vara allvarligt skadade och den tredje mannen som förts till sjukhuset uppges ha lindrigare skador.

Kända sedan tidigare av polis

Dom två identifierade männen är kända av polisen sedan tidigare.

Ingen misstänkt person är för närvarande gripen. Polisen jobbar sent under tisdagskvällen med full styrka i ärendet. Anledningen till händelsen är oklar i nuläget.

Enligt polisen är förundersökning gällande försök till mord inledd.

Polisbevakning på akutmottagning

Brottsplats i bostadsområdet är avspärrad och bevakas av polispatruller tills dess att tekniker kommer till Vivalla under onsdagsmorgonen. Akutmottagningen vid Universitetssjukhuset är satt under polisbevakning.

FIKK - För att alla behövs