Örebro gör sig redo för Klossfestivalen

Imorgon torsdag den 5 juli öppnas dörrarna till den fjärde upplagan av Klossfestivalen. Festivalen har sen starten lockat flera tusen besökare och i år förväntas en ny succé. 

· Publicerad: 4 juli 2018 · 18.19.
Klossfestivalen 2017
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Klockan 10.00 öppnas dörrarna till Conventum Arena och den fjärde upplagan av Klossfestivalen kan börja. Detta legoparadis som sen starten 2015 har lockat både barn som vuxna.

Återigen kommer besökarna få ta del av fina landskap och modeller helt byggda i lego, men framför att kommer man få bygga med lego i någon av de stora legopooler som finns på området.

Annons ▾

Klossfestivalen äger rum mellan den 5-8 juli på Conventum Arena i centrala Örebro. 

Stefan Holm hoppar för nytt världsrekord

Den f.d höjdhopparen och OS-guldmedaljören Stefan Holm har besökt Klossfestivalen vid flera tillfällen, ett år byggde han upp Örebro Slott i lego. Men i år satsar än på något helt annorlunda.  

Stefan Holm kommer att återigen ta på sig höjdhoppsskorna för att slå nytt världsrekord, denna gång genom att hoppa över lego. I samarbete med Erikshjälpen ska man bygga ett hinder av gammalt lego. 

Det är under söndagen, festivalens sista dag som Holm kommer att hoppa för nytt världsrekord.

Dogge återvänder till Klossfestivalen

Det är inte bara Stefan Holm som återvänder till Klossfestivalen det gör även Dogge. Precis som Holm har han varit en flitig besökare på festivalen sen den hade premiär 2015. 

Under festivalen kommer han hjälpa Barncancerfonden genom att få in bidrag under de lego-auktioner som kommer äga rum varje dag. 

Byggtävlingarna avlöser varandra

Festivalen handlar självklart att bygga med lego och under de fyra dagarna kommer det finnas ett flertal tävlingar att delta i. Bland annat en byggtävling där 30 stycken vinnare kan få dela på lego för över 10.000 kr. 

Det kommer även finnas en station där man får vara med och bygga på den nya Star Wars Millennium Falcon. Modellen innehåller 7541 st bitar och under en begränsad tid för max fyra bygga.  

Info Klossfestivalen

Datum: 5-8 juli
Plats: Conventum Arena Örebro
För mer info kolla facebooksidan här

FIKK - För att alla behövs