Två sena mål sänkte ÖSK – förlorade mot IF Elfsborg

Söndagen den 8 juli var det match för ÖSK igen efter en månads speluppehåll. För motståndet stod IF Elfsborg.

· Publicerad: 8 juli 2018 · 22.19.

Det blev en tempofattig match som ÖSK kontrollerade efter ett tidigt ledningsmål i början av andra halvlek.  Men Inbytte Victor Prodell gjorde inloppet av två minuter två mål och sänkte på egen hand ÖSK.

Ett resultat som inte helt var orättvist då Elfsborg var det bättre laget spelmässigt, och efter Kennedy Igboananike 1-0 mål tog gästerna över helt och pressade högt för att få in en kvittering.

Brendan Hines-Ike klev ut

Första halvlek blev en ganska medioker fotbollshistoria, det märkte tydligt att det var två lag som varit spellediga. Det var en hel del som till en början inte stämde i lagens uppspel.

För ÖSK började även matchen tufft då backen Brendan Hines-Ike redan i den 25:e minuten fick kliva av. Han fick en smäll på benet under en närkamp med Samuel Holmén. ÖSK stället byta in Albin Granlund.

Efter bytet åt sig Elfsborg in i matchen och tog över spelet. Laget lyckads dock inte skapa några farligare målchanser och om man tog sig förbi stod Oscar Jansson i vägen. Halvtidresultatet blev 0-0 men Elfsborg hade övertag spelmässigt.

Sjätte målet för Kennedy Igboananike

ÖSK chocköppnade andra halvlek med att göra 1-0, detta efter att Kennedy Igboananike hittat målet för sjätte gången den här säsongen. Målet kom oväntat men gav hemmalaget en push som de behövde.

Målet gav dock motsatt effekt och Elfsborg skruvande upp tempot och pressade tillbaka ÖSK allt mer. Och när Issam Jebali nickade in bollen i mål trodde alla att matchen var kvitterad men den assisterande domaren hittat en frispark och målet dömdes bort.

Istället kunde ÖSK kontrollera matchen och hålla Elfsborg på avstånd trots gästernas spelövertag. Oscar Jansson gjorde flera svettiga ingrepp i ÖSK-kassen. Allt såg bra ut tills gästerna bytte in Victor Prodell i den 77:e minuten.

Victor Prodell frälste Elfsborg

Han skulle inom loppet av två minuter göra 2 mål, först i den 84:e minuten och sen i den 86:e. På första målet höll sig Prodell framme på en hörna och kunde skicka in kvitteringen. Det andra målet gav han Elfsborg ledningen genom att skicka in ett inspel från Simon Lundevall.

I och med vändningen och segern tog Elfsborg tre viktiga poäng, laget låg nämligen på en tolfte plats med bara två poäng ner till kvalplats. ÖSK får efter förlusten ladda om, de ligger fortfarande kvar på sjätteplats med 19 poäng. I nästa omgång möter de Göteborg på bortaplan, den matchen spelas lördagen den 14 juni.