Örebro Futsal Club

Bojad fånge rymde barfota under transport utanför Laxå

Polisen söker efter en fånge som rymt vid en transport fången är cirka 175 cm lång och har mörkt lockigt hår. Vid försvinnandet hade han handbojor på sig.

· Publicerad: 12 juli 2018 · 18.47.
Foto Christian Vargahed

Kriminalvården skulle genomföra en transport med en person mellan Göteborg och Sala. Strax söder om Borasjön lyckades personen, en man, rymma från transporten.

Rymningen har skett under en paus i transporten. Mannen sprang in i skogen utan att personal lyckades komma ifatt honom. Det skall inte ha förekommit någon typ av våld i samband med händelsen.

Annons ▾

Mannen är i 25-årsåldern och är häktad för ett grovt brott. I övrigt finns det ingen mer information om mannen i nuläget.

Lämnade transporten springandes barfota in i skogen

Mannen var vid rymningen iklädd Kriminalvårdens kläder, en grå t-shirt och avklippta byxor. Mannen var barfota. Han är cirka 175 cm lång och har mörkt lockigt hår. Vid försvinnandet hade han handbojor på sig.

Polisen har ett stort antal resurser på plats och en helikopter är på väg.

Om någon person ser den här mannen, var vänlig ring Polisen på 114 14 eller 112.

Uppdatering klockan 14.50 Mannen är fortfarande inte anträffad. Polisen har ett stort antal poliser på plats, inklusive hundpatruller och helikopter.

Uppdatering klockan 18.07 Mannen är fortfarande inte anträffad. Polisen har ett stort antal poliser på plats, inklusive hundpatruller och helikopter. Mannen är 25 år, 175 cm lång, smärt kroppsbyggnad, rektangulär ansiktsform, svart krusigt hår, lätt mörkhyad, rak näsa.

Dömd för grovt våldsbrott

Mannen är dömd i tingsrätten för ett grovt våldsbrott. Utöver det grova våldsbrottet har han har ingen dokumenterad historia av våldsamhet. 
Men med tanke på att han är på rymmen är det okänt hur han agerar om han blir trängd.

Ser man en person som uppträder avvikande och -eller stämmer in på signalementet så ring polisen via telefonnummer 112.

Foto Christian Vargahed
Foto Christian Vargahed

FIKK - För att alla behövs