Carlos Strandberg sänkte ÖSK på Behrn Arena

Lördagen den 21 juli tog Örebro SK emot Malmö FF på Behrn Arena. Efter 0-0 i efter första halvlek kunde gästerna vinna med 1-2.

· Publicerad: 21 juli 2018 · 20.54.

ÖSK har haft det tufft sen Allsvenskan drog igång igen efter VM-uppehållet, i och med dagens förlust hemma mot Malmö var det Örebros tredje raka match utan seger. De regerande mästarna Malmö har haft en tuff start på årets säsong men har till skillnad från ÖSK vakant till liv efter uppehållet.

Dagens spelare blev Carlos Strandberg som satte gästerna bägge mål och blev matchvinnare. Detta efter att hemmalaget kvittera matchen genom en straff i andra halvlek. Trots en bra defensiv lyckades i ÖSK hålla undan Malmö och förlorade.

En harmlös första halvlek

Matchstart idag var klockan 16.00 och solen steket på duktigt i värmen. Något som påverkade spelet och spelarna i matchen, första halvlek blev en harmlös historia där inget av lagen skapade några kvalificerade målchanser.

Publiken fick dock se ett Malmö som hade spelövertag och kunde vid flera tillfällen bita sig fast i ÖSK-straffområde dock utan att komma fram. ÖSK försvarade sig bra och lyckades slå undan de bollar som kom. Dessutom stack hemmalaget vid några tillfällen på kontring men utan att skapa något.

Första halvlek kan varit en av de tråkigaste halvlekarna som har spelats på Behrn Arena i år.  Halvtidresultatet blev 0.0 och det var svårt att förutspå vilket av lagen som skulle göra första målet även om gästerna hade ett litet övertag rent spelmässigt.

Carlos Strandberg inledde och avslutade målskyttet

I andra halvlek steppade matchen upp och redan i den 48:e matchminuten kunde Carlos Strandberg ge Malmö ledningen med 0-1. En rättvist ledning sett hur matchen sett ut efter första och början av andra.

ÖSK som hade svårt att skapa något i matchen fick en möjlighet att kvittera när domaren blåste straff i den 70:e. Kennedy Igboananikeklev fram men slog en svag straff som Johan Dahlin räddade, istället höll sig Filip Rogic framme och satte målvaktsreturen, ÖSK hade kvitterat och Rogic gjorde sitt femte mål för säsongen.

Men dagens spelare var Carlos Strandberg och han var långt ifrån klar. I den 73:e minuten, bara tre minuter efter ÖSK kvittering höll han sig framme och satte 1-2 till gästerna. Det skulle bli slutresultatet och skåningarna kunde åka hem med tre viktiga poäng.

ÖSK tappar i tabellen

I och med förlusten tappade ÖSK i tabellen och ligger nu på en åttonde plats. Malmö som vann kunde gå upp sjätte, bland annat gick man förbi ÖSK.

I nästa omgång åker ÖSK till Göteborg för att möta BK Häcken, det är även motståndarna nästa gång ÖSK spelar hemma. Nästa match är den 29 juli och nästa hemmamatch är söndagen den 5 augusti, och Häcken stod för båda motstånden.