Polisen hyllar hjältar vid olycka och sjukdomsfall i Örebro

Polisen hyllar medmänniskorna som slöt upp och hjälpte till vid ett sjukdomsfall inträffade på fredagen – ”ingen tog upp sin mobiltelefon för att fotografera eller filma”.

· Publicerad: 21 juli 2018 · 11.25.
Polisfordon-Polis-Fordon
Örebro Tribune

Flera medier har redan tagit upp denna händelse som inträffade i Örebro under fredagen i Örebro. Nu hyllar polisen, via sociala medier dom människor som slöt upp på platsen och hjälpte till – ”när ambulansen kom fortsatte samtliga med olika arbetsuppgifter”.

Ingen tog upp mobiltelefonen för att fotografera eller filma

Ingen ställde sig i vägen för ambulans och polis, ingen tog upp sin mobiltelefon för att fotografera eller filma.

Annons ▾

Arbetet som gjorde innan mannen kommer till sjukhuset var så pass bra att personalen lyckades få tillbaka mannens puls.

Detta skriver polisen via sin facebooksida:
Idag stannade en bil plötsligt mitt i vägen i Örebro. Mannen som körde bilen hade fått hjärtstopp och en passagerare i panik hade gått ur bilen för att vinka på hjälp. Första bilen stannade för att hjälpa till. Killen som körde bilen sprang till den drabbade mannen och ringde 112.

Tjejen som var passagerare vinkade in ytterligare tre bilar. Samtliga som stannat fick sedan ut mannen och man kunde påbörja hjärt- och lungräddning tillsammans med operatören från 112.

Några hämtade filtar som de hjälptes åt att hålla upp för att skydda mannen från den starka solen och mot nyfikna som passerade. Ännu en person tog hand om den chockade passageraren och gav henne vatten.

När ambulansen kom fortsatte samtliga med olika arbetsuppgifter. När vi som poliser kom till platsen kunde vi enkelt fokusera på att hålla trafik borta och på att ta upp viktiga uppgifter.

Arbetet som gjordes innan mannen kom till sjukhuset var så pass bra att personalen lyckades få tillbaka mannens puls.

INGEN tog upp sin mobiltelefon för att fotografera eller filma. INGEN ställde sig i vägen för ambulans och polis. Vi vet ännu inte hur det kommer att gå men tack vare dessa människor finns hoppet kvar.

Tack för det ni gjorde
/Dejan, Polisen Örebro

FIKK - För att alla behövs