Brendan Hines-Ike lämnar Örebro – klar för belgiska KV Kortrijk

Under onsdagsförmiddagen kunde lokala medier i Örebro avslöja att backen Brendan Hines-Ike lämnar ÖSK för belgiska KV Kortrijk. ÖSK uppges få runt 6,5 miljoner kronor för Hines-Ike. 

· Publicerad: 25 juli 2018 · 10.37.

Det har ryktas under hela våren att backen Brendan Hines-Ike varpå väg att lämna ÖSK, många klubbar har varit intresserade av amerikanen. Hines-Ike har sen sin ankomst 2016 vuxit ut till en stabil och tuff mittback. 

Den 23-årige Brendan Hines-Ike har hunnit med att representera ÖSK i 57 allsvenska matcher och gjort två mål. Hines-Ike är född i Denver och fostrad i den f.d MLS-klubben Chivas USA. 

Annons ▾

Tredje största affären i ÖSK:s historia 

Enligt uppgifter ska nu Hines-Ike vara klar för belgiska KV Kortrijk och ÖSK ska få runt 6,5 miljoner kronor för backen. Det innebär att övergången kommer vara den tredje största i klubbens historia. 

När ÖSK sålde Jacob Rinne till belgiska Gent 2016 fick man 7,9 miljoner. När Nordin Gerzic försvann till IFK Göteborg fick man 7,5 miljoner. Sett till penningvärde och inflation är det värt att notera att Niklas Skoog gick för 6 miljoner 2001. Hasse Borg för 3 miljoner 1976 när han såldes till tyska  Eintracht Braunschweig. 

Örebro Tribune tycker till Brendan Hines-Ike

Det är både synd och kul att Brendan Hines-Ike lämnar Örebro, det är synd att klubben tappar en bra försvarare som vuxit fram till en av allsvenska bästa backar.

Men självklart är det kul för Hines-Ike att han får prova på proffslivet i Europa. Skulle han fortsätta att utvecklas kanske han hamnar i någon av de stora proffsligorna. 

På kort sikt påverkar affären ÖSK nuvarande säsong där man haft ett stabilt och bra mittförsvar, Hines-Ike lämnar ett tomrum efter sig. På lång sikt får ÖSK in flera viktiga miljoner som är guld värda, framför allt för en bra spelare som man antagligen inte kunnat behålla. 

FIKK - För att alla behövs