Rock’n roll och Elvis på Sommarscen i Örebro

Onsdagen den 25 juli genomfördes den andra upplagan av Sommarscen i Örebro. Denna gång på Järntorget, bland annat uppträdde Top Cats. 

· Publicerad: 25 juli 2018 · 22.16.

Sommarscen i Örebro har blivit ett uppskattat event där många okända och kända artister har dykt upp och spelat. I år arrangerades enbart Sommarscen vid två tillfällen. 

Första gången var den 11 juli, då uppträdde bland annat Sigrid Bernson på Stortorget i centrala Örebro. När Sommarscen arrangerades för andra gången hade man flyttat till Järntorget och huvudnumret var Top Cats. 

Annons ▾

Rock’n roll och Elvis Presley

Andra upplagan av Sommarscen gick i rockabillyns tecken och först ut var rockbandet The Vanjas från Stockholm. De spelar rock’n roll och bjöd på ett energiskt uppträdande. 

Sångerskan Vanja Lo är både karismatisk och humoristisk när hon leder sin mannar på scenen. Bland annat berättar hon att bandet är inte så farliga som de låter. Dessutom uppmuntrar hon publiken att komma närmare. 

Kvällens andra akt var Fröken Elvis som består av fem tjejer som tolkar Elvis på svenska. Detta blev också ett energiskt framträdande fast Fröken Elvis höll ett lugnare tempo.

Banden släppte dock loss vid flera tillfällen och precis som The Vanjas frontades Fröken Elvis av en karismatisk sångerska. Hon heter Camilla Fritzén och bjöd precis som resten av tjejerna i bandet på charmig och varm humor mellan låtarna. 

Fröken Elvis bjöd på fina tolkningar av bland annat Suspicious Minds, In the ghetto och I can’t help falling in love with you. 

Top Cats drog storpublik på Sommarscen

Kvällens sista akt var Torsbybaserade rockabillybandet Top Cats, de bildades 2001 och har varit ett av de populäraste banden inom denna genre. Något som de ikväll visade varför. 

När de spelade på Järntorget hade flera hundra dykt upp för att se dem uppträdda. Framför scen var det även ett flertal som släppte loss och började dansa. Samtidigt bjöd Top Cats på en svängig rock’n roll och bra scennärvaro. 

Kvällens upplaga av Sommarscen blev en stor succé trots att det var en av de varmaste dagarna på hela sommaren. Till en början gick det knappt stå framför scenen då solen fortfarande stekte på bra. 

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs