Stor skogsbrand vid Lockhyttemasten – branden uppges vara under kontroll

Vid klockan 14:50 larmades räddningstjänsten ut till Lockhyttemasten i Kilsbergen, nordväst om Örebro. 

· Publicerad: 27 juli 2018 · 15.53.
Brandflyg-Nora-Lockhyttan-Markus-Lundmark
Foto: Markus Lundmark

Vid klockan 14.50-tiden på fredagen inkommer larm om en skogsbrand i närheten av masten vid Lockhyttan i Kilsbergen. Enligt uppgifter från SOS Alarm så ska det handla om en fullt utvecklad skogsbrand, vittnesuppgifter talar om en stor rökpelare som stiger upp mot himlen.

Räddningstjänsten har mobiliserat hela fem stycken styrkor från räddningstjänsten som hjälper till vid släckningsarbetet, från bland annat Garphyttan, Nora och Örebro.

Annons ▾

Portugisiska brandflyg på brandplatsen

Uppdaterat klockan 16.55: Personer som befinner sig ett antal kilometer från Lockhyttan så berättar dom att man hör och ser brandflyget i närheten av brandplatsen. Portugisiska brandflyg hämtar vatten i sjön Vikern och vattenbombar branden vid Lockhyttan.

Polis kan eventuellt evakuera människor

Vid 18-tiden har räddningstjänsten ännu inte kontroll på branden. Vid klockan 18.20 tillkallades polisen för att vara till hands och evakuera eventuella människor ur byggnader sydväst om masten.

Branden under kontroll

Räddningstjänsten meddelar under fredagskvällen till SVT Nyheter att branden vid Lockhyttemasten är inringad och under kontroll. Man poängterar dock att faran inte är över, man kommer stanna under natten och jobba hela lördagen på brandplatsen.

Foto: Micke Fransson
Foto: Micke Fransson
Skogsbrand-Lockhyttan
Läsarbild: Gabriella och Joel
Läsarbild: Lotta D
Läsarbild: Marie E
Brandflyg vattenbombar branden i Lockhyttan

Portugisiska brandflyg går ner i sjön vikern och hämtar vatten för bombning av branden vid Lockhyttan i Kilsbergen. Foto: Micke Fransson

Gepostet von Örebro Tribune am Freitag, 27. Juli 2018

FIKK - För att alla behövs