Ellen Karlsson återvänder till KIF Örebro

Fotbollsspelaren Ellen Karlsson återvänder till KIF Örebro. Detta kunde klubben bekräfta på sitt Instagramkonto under lördagen den 28 juli. 

· Publicerad: 28 juli 2018 · 14.09.
Ellen Karlsson i en match mot KIF tidigare i år. Foto: Martin Avedal

Den 24-årige Ellen är fostrad i KIF Örebro och har Latorps IF som moderklubb. Hon debuterade i KIF som 17-åring säsongen 2012, men tillhört föreningen sen 2011. 

Ellen Karlsson lämnade KIF för Elitettanlaget Jitex 2015 efter att missat i stort sätt hela säsongen 2014. Hon återvände till KIF 2016 men fick begränsat med speltid och lämnade för spel i QIBK. 

Annons ▾

Kommande säsong representerade hon Holmalund i Elitettan och inför årets säsongen återfanns Ellen i Västerås BK30. Idag blev det klart att hon för andra gången återvänder hem. 

Örebro Tribune tycker till om Ellen Karlsson 

KIF Örebro breddar truppen med en ung men rutinerad Ellen Karlsson, En tjej som debuterade tidigt men alltid riktigt blommat ut, mycket på grund av den begränsade speltiden. 

De senaste tiden i Elitettan har dock Ellen visat att hon är en kraftfull och stabil mittfältare. KIF kommer att kunna nyttja henne på mittfältet men Ellen kommer få kämpa för att ta en plats i startelvan då KIF har imponerat under säsongen.

FIKK - För att alla behövs