Person hittades död på gata i Örebro – polisen misstänker mord

En person har under natten mot måndagen hittats död på en gata i dom västra delarna av Örebro och nu har polisen har inlett en förundersökning om mord.

· Publicerad: 30 juli 2018 · 05.50.
Polis-Prinsgatan i Örebro
Arkivbild: Martin Avedal

Vid klockan 02.48 under natten mot måndag så får polisen samtal om en livlös person som ligger på en gata i Örebro. Personen är en man i 50-årsåldern har hittats död i närheten av Karl Johan parken på Väster i Örebro.

Mannen hittades utanför en flerfamiljsfastighet, i närheten av Karl Johans parken. Omständigheter gör att polisen misstänker att mannen har blivit mördad, varvid polisen inlett en förundersökning avseende mord.

Annons ▾

Ingen naturlig dödsorsak – ”Vi är helt säkra på att det är ett mord”

Vakthavande polisbefäl meddelar till SVT Nyheter – Jag kan säga att det här offret har sådana skador så att det inte kan vara en naturlig dödsorsak. Vi är helt säkra på att det är ett mord.

Karl Johan parken avspärrad

Polisen har spärrat av Karl Johan parken på väster i Örebro. Arbetet på platsen pågår med sedvanliga rutiner, avspärrning, förhör och spårning med hund med mera. Polisen kommer knacka dörr i området för att söka eventuella vittnen.

Polisen har ingen misstänkt gärningsman i nuläget, den tekniska undersökning har gett resultat med fynd på brottsplatsen, bekräftar polisen.

Polisen meddelar att anledning till att polisen är förtegen och inte utvecklar kön, ålder samt tillvägagångssätt är för att inte påverka eventuella vittnen.

Lasse Wictor

FIKK - För att alla behövs