Örebro Futsal Club

Ett intressant och spännande Örebro Hockey hade ispremiär

Torsdagen den 2 augusti var det ispremiär för Örebro Hockey. Bland annat genomfördes en träning,  spelarpresentation, skill competition och friåkning med laget. 

· Publicerad: 2 augusti 2018 · 21.11.

En ny SHL-säsong står för dörren och idag, den 2:e augusti var det ispremiär för Örebro Hockey. Ett Örebro Hockey som inför säsongsstarten i september ser mycket intressant ut. 

Nya i laget inför säsongen är bland annat backarna Marcus Björk, Rasmus Rissanen och Kristian Näkyvä, men även forwardsen Shane Harper och Aaron Palushaj. Alla fanns på plats under ispremiären. 

Annons ▾

Intressant säsong väntar för ÖHK

Örebro Hockey som gick upp i SHL 2013 har haft det tufft, förutom kvartsfinal 2015 har laget inte presterat bättre. Men inför årets säsong ser det mycket intressant ut i laget.

Försvaret ser bra ut där de nytillkomna backarna Marcus Björk, Rasmus Rissanen och Kristian Näkyvä verkligen kan lyfta laget. Sen tidigare finns även Jonathan Andersson och Linus Arnesson kvar, samt Nick Ebert som kom in sent förra säsongen och imponerade. 

Marcus Björk är den som dragit till sig de stora rubrikerna, blott 20 år var han en av de bästa backarna i Allsvenskan förra året och det ska bli spännande att se hur han presterar i SHL. Han är stor och kan få problem med tempot men kan kompensera det med spelsinne och positionering.   

Självklart ska det även bli intressant att se vad den spelskicklige Kristian Näkyvä kan bidra med. Han har i två säsongerna varit en av de bästa offensiva backarna i LHC. 

Tunt på forwardssidan 

Den största värvningen för Örebro är den amerikanska forwarden Aaron Palushaj. En spelare som imponerade i Brynäs och var en riktig stöld från Örebro då många förväntade sig att han skulle stanna kvar i Gävle. 

Under ispremiären fick publiken se vad Aaron Palushaj var kapabel till då han bjöd på både fart och klubbteknik. Även Shane Harper visade upp fart och tempo, bland annat slog han Palushaj i skill competition grenen för just fart. 

Men även om Örebro kunde visa upp ett intressant lag så ser forwardssidan tunn ut. Ett par forwards till måste tillkomma om man ska kunna konkurrera i SHL. Ett nyförvärv sägs vara på gång men än så länge är inget klart. 

På plats under ispremiären var även Try-out spelaren Jordan Boucher. Han var relativt osynlig under träningsmatchen och det ska bli intressant om Örebro väljer att kontraktera honom.   

Har intresset för hockeyn minskat? 

För två år sen hade Örebro Hockey en stor och pampig ispremiär med massa uppträdande och häftiga intron. I år var det en mer anonym tillställning, och även på läktarna såg det glest ut. 

Har intresset för Örebro Hockey börjat tappa av? Än så länge har inte publiken svikit under matcher och när hemmapremiären äger rum den 22:e september kommer det antagligen vara fullsatt. 

Det vore synd om intresset för hockeyn skulle tappa av nu när Örebro Hockey för första gången på flera år ställer upp med ett intressant lag på isen. Och ytterligare en spelskicklig forward kan vara skillnaden mellan slutspel och kvalspel.  

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs