KIF tappade poäng mot Assi på Behrn Arena

KIF Örebro tog under söndagen emot Assi på Behrn Arena i Örebro. Matchen slutade 1-1 efter en mållös första halvlek.

· Publicerad: 5 augusti 2018 · 15.47.
KIF Örebro - Kungsbacka

Tio raka ut förlust, KIF Örebro fortsätter att imponera i Elitettan men efter dagens 1-1 match mot Assi är inte serieseger någon självklarhet. Även om laget inte har förlorat tappade man idag mark till både Lidköping och Kungsbacka.

Lidköping besegrade AIK borta med 2-5 och igår och ligger förtillfället på första plats med 32 poäng. Kungsbacka som kryssa mot Kvarnsveden ligger på samma poäng som KIF. Dessa två möts i nästa omgång i en match som kommer påverka utgångsläget i toppstriden.

Frida Abrahamsson nätade för KIF

Dagens match blev en målsnål historia där bägge lagen gick till pausvila med 0-0 på resultattavla. I andra halvlek skulle dock målen komma även om det blev delad pott.

Frida Abrahamsson inledde målskyttet när hon näta på hörna för KIF Örebro. Fernanda da Silva skulle kvittera för gästerna och rädda en poäng.

I nästa omgång möts KIF och Kungsbacka på Tingbergsvallen, den matchen spel lördagen den 11 augusti klockan 15.00. Det är en viktigt match då en eventuell seger kan innebära ett ryk i tabellen.