Örebro Futsal Club

Misstänkt narkotikabrott vid stöldförsök på Väster

Polisen i Örebro grep på onsdagen en man som försökte stjäla cyklar på Väster. Bland annat genom att bryta upp lås med en bultsax. 

· Publicerad: 8 augusti 2018 · 18.04.
Polis-Arkiv-Blåljus-Örebro

Det var klockan 14:15 på onsdagseftermiddagen som polisen grep en man på Väster i Örebro. Privatpersoner hade observerat hur mannen försökt bryta upp lås med en bultsax på parkerade cyklar på Ekersgatan i Örebro. 

En polispatrull skickades ut och de kunde efter en stund lokalisera och identifiera mannen. Denne hade lämnat platsen utan någon cykel. Efter en kroppsbesiktning fann polisen ett brytverktyg samt en kniv.

Annons ▾

Misstänkt narkotikabrott 

Polisen beslagtog bultsaxen samt kniven, men man fattade även misstankar om att mannen var narkotikapåverkad. Polisen har valt att fortsätta med utredningen gällande narkotikabrott. 

Det är dock oklart i skrivande stund om polisen medtog mannen för provtagning samt förhör. Men denne är i nuläget misstänkt för försök till stöld samt narkotikabrott. 

Även oklart om brottsrubriceringen skadegörelse och brott mot knivlagen ingår i fallet. Mannen har burit kniv samt förstört cykellås på cyklarna han försökte stjäla. 

FIKK - För att alla behövs