Örebro Futsal Club

Live at Heart – Brett filmutbud under festivalen

Live at Heart presenterar återigen ett brett filmprogram under festivalveckan.

· Publicerad: 10 augusti 2018 · 18.11.
Utomhusbion under festivalen. Foto: Live at Heart

Man sätter även för fjärde året i rad upp utomhusbion på Stortorget. Bion är gratis och öppen för alla och man kommer visa tre svenska filmer

”Det är roligt att vi igen kan bjuda Örebroarna på utomhusbion som varit så uppskattad de senaste åren. Om sommarens vackra väder håller i sig så hoppas jag på att vi slår besöksrekord på utomhusbion i år” säger Daniel Lundsten, konstnärlig ledare för Live at Hearts filmdel.

Annons ▾

Årets biofilmer på utomhusbion

  • 7 september kl 20.00: Jalla Jalla (2000)
  • 8 september kl 16.00: Sunes Sommar (1993)
  • 8 september kl 20.00: Ted – För Kärlekens Skull (2018)

Filmvisningar på Bio Roxy

Förutom utomhusbion så bjuds det på ett rikt filmprogram på Bio Roxy under veckan, nytt för i år är att även dessa filmer är gratis och att inträde inte kräver någon festivalbiljett – däremot kan det vara bra att reservera plats. Vilket går att läsa mer om på festivalens hemsida http://liveatheart.se/movie-tickets/

”Vi kommer att öppna programmet på Roxy med en förhandsvisning av den svenska sci-fi och familjefilmen ”Ensamma i Rymden”. Den är är rolig film som handlar om två barn som är vilse i rymden på ett stort rymdskepp. Den kan jag rekommendera för barnfamiljer så filmen är från 7 år” säger Daniel Lundsten

”Marcus Carlsson från Karlskoga återvänder också till festivalen med sin nya film Kärlek & Vilja som tidigare i år hade premiär under Göteborgs Filmfestival. En film om att växa upp, relationer, kärlek och vilja. Även Erik Kammerland från Nora kommer till festivalen och visar sin film Douche som är inspelad både i Nora och i Stockholm. Det blir även amerikansk independentfilm med en passning till jazzmusiken. The Song of Sway Lake med Rory Culkin (bror till Macaulay Culkin) handlar om mystiken kring badorten Sway Lake där jazzmusikern en gång levde” fortsätter Daniel Lundsten.

Se kortfilmer på Live at Heart 

För filmentusiaster så finns det mycket mer att ta del av. Festivalen kommer att presenterar ett rikt kortfilmsprogram av hög kvalité som även innehåller kortfilmer ur Filminstitutets satsning”Röst” – ett nytt kortfilmsinitiativ för att genom unga och nya röster, bakom och framför kameran, inspirera till samhällsengagemang.

”Många av kortfilmerna har flera visningstider så att så många som möjligt ska ha tillfället att se dem. Men på vår finaldag den 8:e september visar vi alla filmer och avslutar med en prisutdelning för bästa nationella och internationella kortfilm” säger Daniel Lundsten och tipsar om några kortfilmer att hålla ett extra öga på:

  • Palmegruppen tar långlunch
  • Spårviddshinder
  • Something About Alex
  • In Love With Cinema
  • Skuggdjur
  • Guld

”Vi kommer att ha mer filmarbetare på plats i år än någonsin tidigare. Vi vill erbjuda samma mötesplats för filmen som Live at Heart alltid har varit för musiken. Förutom publika filmvisningar så har ett program för filmskapare och bransch. Vi erbjuder work in progress-seminarier och en filmpitchtävling med 10.000kr i potten.”

”Nytt för i år är sektionen Would you buy this, där en panel med distributörer och festivalarrangörer ser film tillsammans med filmskapare och publik. Efter varje film diskuteras filmen, dess potential och möjlig distribution mellan panelmedlemmarna och filmskaparna. Jag hoppas på att alla som gillar eller arbetar med film kommer att få en mycket givande festivalvecka” avslutar Daniel Lundsten.

FIKK - För att alla behövs