Örebro Futsal Club

Nytt bottennapp för ÖSK – föll mot Brommapojkarna

En poäng på 6 matcher, ÖSK är inne i en riktigt dålig trend. Idag hemma mot Brommapojkarna kom en ny förlust efter att Eric Omondi avgjort i andra halvlek.

· Publicerad: 11 augusti 2018 · 22.56.

ÖSK har inte vunnit sen den 22 maj, och sviten förlängdes idag när gästande Brommapojkarna vann med 0-1. Den mörka sanningen för ÖSK är att de bara tagit en poäng sen Allsvenskan drog igång efter uppehållet. Totalt innebär det att man bara tagit två poäng sen senaste vinsten och bara en poäng på de senaste 6 matcherna.

Ändå var dagens match ett steg i rätt riktigt, i alla fall rent spelmässigt. ÖSK hade stora delar av matchen spelövertag men lyckades inte ta vara på det. Istället kunde Brommapojkarna kontra in 0-1 i den 58:e matchminuten.

Annons ▾

Himlen öppnade sig på Behrn Arena

Innan dagens match drog ihåg öppnade himlen sig och regnet föll ner. Under hela första halvlek vräkte regnet ner. Men ÖSK spelade stundtals underhållande offensiv fotboll. Gästerna skulle dock skapa den första farliga målchansen när Markus Gustafsson satte bollen stolpen.

ÖSK tog därefter över spelet och både Nordin Gerzic och Isaac Boye skapade farliga målchanser men lyckades inte näta. När domaren blåste av stod det 0-0, och bägge lagen gick till pausvila utan att ha spräckt nollan. Med från start fanns ÖSK-nyförvärvet Viktor Tranberg, han gjorde en stabil insats i försvaret.

Eric Omondi frälste Brommapojkarna

När spelarna klev ut för andra halvlek hade regnet upphört och ÖSK fortsatte att ta tag i taktpinnen. Men i den 58:e fick gästerna en kontringsmöjlighet efter att Martin Lorentzson missat i uppspelet. Eric Omondi kunde via stolpen skjuta 0-1 till gästerna. Skottet hördes på hela Behrn Arena och signalerade till ÖSK att uppförsbacken bara blev längre.

Hemmalaget fortsatte dock pressa för en kvittering, men man hade svårt att ta sig igenom gästernas försvar. ÖSK hade också en förmåga att bli allt för stillastående, Brommapojkarna kunde enkelt slå bort de inlägg och instick ÖSK la in mot straffområdet.

På stopptid fick Nahir Besara ett jätteläge att rädda en poäng för ÖSK men han sköt utanför trots att han fick chansen från nära håll. Mot slutet fick även nyförvärvet Johan Bertilsson göra debut för ÖSK, men hans bidrag ändrade inte utfallet för hemmalaget. Matchen slutade 0-1 och Brommapojkarna tog tre viktiga poäng och ligger i nuläget bara fyra efter ÖSK.

Frustrerat på och utanför planen

ÖSK dåliga trend börjar visa sig för laget och deras fans. På planen uppstod viss irritation när uppspel och inspel inte funkade eller gick rätt. Efter slutsignalen la sig ett flertal ÖSK-spelare ner med sänkta huvuden, laget kan om man inte snart vinner bli indragna i bottenstriden.

Även på läktaren syntes frustrationen, efter att domaren blåste av matchen budade publiken ut laget och några ropade till och med uppmanade budskap åt spelarna på planen att visa mer hjärta. Dagens publiksiffra säger också sitt, bara 3104 personer hade dykt upp. Om inte ÖSK snart börjar vinna kan det bli en riktigt mörk höst.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs