Örebro Kommun inför studentanställningar inom Hemvården

Örebro kommun informerade idag att det kommer börja erbjuda studenter över 18 år studentanställningar i Vård- och omsorgsförvaltningen.

· Publicerad: 14 augusti 2018 · 12.31.

Nu införs studentanställningar i Vård- och omsorgsförvaltningen. Örebro kommun erbjuder studenter över 18 år ett extrajobb med fast månadslön och fast schema inom Hemvården.

För att ge studenter en chans till ett extrajobb med bra villkor och för att underlätta för ordinarie personal, erbjuds nu studentanställningar inom Hemvården. Studenten är anställd en termin i taget och tanken är att studentanställningarna kan vara ett alternativ till timvikariat, men de ska inte ersätta ordinarie personal.

Annons ▾

Vi vill att studenter ska kunna jobba hos oss med bra villkor. Därför erbjuder vi studentanställningar för de som studerar, är över 18 år och har ett intresse för att arbeta med människor, berättar Emma Kozan, avdelningschef inom Hemvården.

Ett bra sätt att skaffa arbetslivserfarenhet

Att arbeta extra under studietiden är det ett bra sätt att skaffa sig arbetslivserfarenhet och få med sig referenser ut i yrkeslivet efter studierna. Dessutom ger det goda förutsättningar för kunskaps- och erfarenhetsutbyten mellan nyutbildade och erfarna inom yrket.

Genom att välkomna studenterna redan under studietiden, hoppas vi dessutom knyta en kontakt som leder till att de vill stanna hos oss i Örebro kommun även när de är färdigutbildade, säger Emma Kozan.

Studentanställningar – En vinn-vinn-situation

För studentens del blir några av fördelarna, förutom anställningsavtal där sjuklön och semester ingår, att man får en fast inkomst och ett fast schema. Dessutom erbjuds man stöd från kompetenta och erfarna medarbetare på enheten och regelbundna avstämningssamtal med enhetschefen.

Studentanställningarna gynnar också verksamheterna, det blir en vinn-vinn-situation helt enkelt. Studenterna kan underlätta för ordinarie personal. Framförallt kan bemanningen under kvällar och helger underlättas genom längre framförhållning. Det är främst kvällar och helger det kan behövas förstärkning och samtidigt är det då många studenter har tillfälle att jobba extra, utanför studierna.

FIKK - För att alla behövs