Swedish Beach Tour kommer till Örebro

I måndags kunde Örebro Tribune skriva om EM-kvalmatcherna som spelas i Örebro. Samtidigt ska Swedish Beach Tour ha sin Tourfinal på Järntorget i Örebro. 

· Publicerad: 14 augusti 2018 · 10.56.
Sara Cavretti hoppar högt under en tävling när Swedish Beach Tour besökte Örebro 2015. Foto: Martin Avedal

Det blir mycket Volleyboll i Örebro under veckan, både dam – och herrlandslaget spelar två viktiga kvalmatcher till helgen. Samtidigt kommer Swedish Beach Tour till Örebro

Swedish Beach Tour är en kringresande beachvolley tour där Sveriges bästa beachvolleylag gör upp om titeln som bästa lag i Sverige. Sist SBT-cirkusen besökte Örebro var sommaren 2015.

Annons ▾

”Örebro är ett starkt volleybollfäste där föreningarna är vana arrangörer av stora tävlingar, och kommunen har alltid visat ett stort stöd för SBT. Nu när både EM-kval och finalen av Swedish Beach Tour sker i Örebro samma vecka borgar det för en riktig volleybollfest.”

”Speciellt örebroare som någon gång testat på volleyboll borde passa på att uppleva idrott i världsklass på hemmaplan. Både beachvolleyeliten och våra volleybollandslag kommer bjuda på stor underhållning”, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Tourfinal på Järntorget i Örebro

Swedish Beach Tour äger rum mellan den 16-18 augusti. De inledande matcherna spelas under torsdagen på Beachbrothers Arena vid Alnängsbadet.

På fredagen flyttar tävlingen till Järntorget i centrala Örebro. Där har man preparerat en ”sandlåda” på nätta 190 ton. På lördagen når tourfinalen sitt crescendo då både semifinaler och finaler ska spelas. 2018 tourfinalmästare ska då koras.

Sara Cavretti tävlar igen

Med i startfältet i årets Beach Tour finns Sara Cavretti som är sin rötter här i Örebro. Hon har spelat beachvolley i flera år och även representerat Örebro Volley. När SBT-cirkusen besökte Örebro sommaren 2015 var hon med och tävlade.

Nu återvänder Cavretti till Örebro efter en sommar full med tävlingar och beachvolley. Hon bildar par med IKSU:s Sofia Wahlén och de ska utmana de topprankade lagen i touren. 

Om Swedish Beach Tour

Swedish Beach Tour är Svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära. Varje sommar besöker touren 5-9 städer och sommardestinationer.

Spelplatserna ligger i centrum eller ute vid havet och evenemangen lockar i snitt ca 8 000 besökare/evenemang. Swedish Beach Tour är en mötesplats där livesport, musik, besökare, sponsorer och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

Info SBT Örebro

Datum: 16-18 augusti
Spelplats: Beachbrothers Arena vid Alnängsbadet / Järntorget
Antal lag: Åtta dam och åtta herr.
Inträde: Fri entré!


FIKK - För att alla behövs