The Rocker Conspiracy – Örebros nya musikscen

Ett karaktärsfullt och känt industriområde på Hjälmarvägen inhyser Örebros nya musikscen.

· Publicerad: 17 augusti 2018 · 20.12.
Electric-Eel-Shock

Det är ett slitet och samtidigt karaktärsfullt industriområde, mitt ibland mäktiga tegelbyggnader och sliten asfalt så hittar vi betongbunkern som inhyser The Rocker Conspiracy på Hjälmarvägen 67 är Örebros nya musikscen.

The Rocker Conspiracy

En gemytlig sfär av betong – musikscen i Örebro

Vid dörren köper man exklusiva medlemskap som ger tillträde in i gemytlig sfär av betong. Lokalen karakteriseras av scenen, lummiga ljus och en varm känsla av glädje.

Annons ▾

Jag har varit här i lokalen förut, men nu är något helt annorlunda. Lokalerna verkar ha förändrats, allt eftersom tiden gått. En vägg pryds av en massa band tischor och jag måste få tillägga att det är en imponerande samling.

Två grymma band – lokalt och långväga internationellt

Onsdagskvällen så lirade bandet ”My Disease” från Örebro samt ”Electric Eel Shock” från Japan. Så grymt, så mäktigt…

Klockan är runt 21-tiden på onsdagskvällen när Örebrobandet ”My Disease” äntrar scenen. Publiken finns med och hjälper bandet uppe på scenen. Ett trumslag ekar till i lokalen ett brus av förväntning. Ljudteknikern finns med på noterna, musiken brakar loss. Örebro’s egna ”My Disease” levererar som vanligt till publikens eufori.

My Disease

En härlig röra av grymmaste heavy metal

Den intima publikens insats godkänns av My Disease och det blir dags för onsdagskvällens main event, det japanska bandet ”Electric Eel Shock”, äntrar scenen. Bandet spelar entusiastisk punkrock som kantas av egna tolkningar om vad som faktiskt fungerar. Det finns både inslag av garagerock och den inte minst populära Seattle-grungen. Allt blandas upp i en härlig röra av grymmaste heavy metal.

Orginell scenklädsel då trummisen i bandet Electric Eel Shock är iklädd endast en strumpa som täcker av dom genitala delar som inte ska veva upp över trumsetet.

Mitt i akten ställer sig trummisen Tomoharu Ito upp bakom trumsetet, han lirar luftgitarr på en strumpa som han monterat över sina manliga delar till publikens jubel. Sångaren och gitarristen Akihito Morimoto skriker ÖREBRO till en av de absolut tuffaste låtarna och börjar riffa på sin gurra.

Banden på livescen hinner aldrig bli blasé

Electric Eel Shock lyckas nå upp och förbi till en entusiastisk publikrespons och detta med sin egna entusiasm och spelglädje, en show som aldrig hinner bli blasé. Electric Eel Shock överraskar Örebro’s punkelit med ett jävulusiskt röj.

Japanska ”Electric Eel Shock” har tillsammans med ”My Disease” skrivit ytterligare ett nytt kapitel i Örebro’s och The Rocker Conspiracys historia.

The Rocker Conspiracy bjuder på lördag i dig då Whyte Ash och Evil Conspiracy står på scen. 

Text och foto: Andy DuPont

FIKK - För att alla behövs