Eleine spelade på Prisma i Örebro

Lördagen den 17 augusti spelade metalbandet Eleine på Prisma i Örebro. 

· Publicerad: 18 augusti 2018 · 15.52.

Det skånska metalbandet Eleine besökte under fredagen Örebro för att göra en spelning på Prisma. Från början var det tänkt att konserten skulle ägt rum i Karlskoga men krogen de skulle spela hade nyligen stängt igen. 

Istället flyttades spelningen till Prisma vid Oskarsparken i centrala Örebro. Vid ca 23.30 klev Eleine upp på scenen. Bandet turnerade flitigt under 2017 och Örebro Tribune såg dem på både Putte i Parken i Karlstad och på Voxfestivalen här i Örebro. De agerade även förband åt W.A.S.P under turnén förra året. 

Annons ▾

På grund av att spelplatsen flyttades kom konserten lite som en överraskning. Men ändå att ett par örebroare dykt upp för att beskåda en av de nyare metalakterna på den svenska musikscenen. 

Scenen är för liten för Eleine

Eleine som varit aktiva från 2011 är fortfarande i startgropen men har släppt två album och är på väg framåt, mycket på grund av deras liveframträdanden. 

Bandet vokalist Madeleine Liljestam är både karismatisk och vacker när hon framför bandets symfoniska parti. Hon brukar dessutom dansa hypnotiskt på scenen som för tankarna till den orientaliska musikkulturen.

Men ikväll spelade Eleine på en relativt liten och kompakt scen vilket bidrog att bandet inte kunde visa upp sin fulla potential. Madeleine Liljestam brukar under konserterna ta på sig ett par vingar och dansa. Ikväll fick dansen inte samma magiska mystik i det trånga utrymmet på Prismas scen

Dock kunde fortfarande Eleine bjuda på Örebroarna på en hård men vacker konsert. Bandet är fortfarande intressanta och det ska bli kul att hur de utvecklas.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs