Vox räddar festivalsommaren i Örebro

Fredagen den 17 augusti inleddes Voxfestivalen i parken mellan Varberga och Oxhagen. Första dagen var Hiphopdagen och artisterna Linda Pira och Gee Dixon uppträdde. 

· Publicerad: 18 augusti 2018 · 14.12.

Förra året när jag skrev min årliga musikkrönika på Örebro Tribune påpekade jag att 2017 var året då festivalerna försvann från Örebro. Aldrig tidigare hade musiken känts så frånvarande i Örebro trots att det genomförs ett flertal spelningar i staden under året.

Sommaren 2018 har inte varit bättre, trots en rekordvarm sommar och stora framgångar i fotbolls-VM har musikutbudet varit tunt. Lena PH ställde in och det är först under augusti som det börjar hända saker igen. Men i festivalernas frånvaro blir Voxfestivalen sommarens stora räddning. 

Annons ▾

Linda Pira och Gee Dixon uppträdde

Voxfestivalen går nu in på sitt 13 år vilket gör den till en av de längst aktiva musikarrangemang i Örebro. Festivalen är också en gratisfestival som brukar vara uppdelad i olika temadagar, fredagen brukar vara hiphopdagen och så även i år. 

Liveuppträdandena brukar bestå av både undergrund-artister från länet och Sverige. Samt en stor välkänt namn som redan slagit igen. Fredagens headline var Linda Pira, men även hiphop-artisten Gee Dixon uppträdde under kvällen.  

Linda Pira klev upp på scenen runt klockan 21.00 och satte tempot direkt. En kaxig hiphop med mycket attityd kom från Linda som redan under konsertens inledning brände hon av Bang Bang. Låten har blivit något av hennes ledmotiv.

Festivalen fortsätter under lördagen 

Nu när fredagen är avklarad går festivalen in på sin andra dag. Då är dags för rockdagen och då spelar bland annat Normandie, Sparzanza och kvällens huvudakt Dead by April, det sistnämnda spelade även 2016.  

På söndagen är det familjedag och ett flertal artister uppträdde,och kanske det största startfältet under hela festivalen. Headline är Ulrik Munther. Söndagen brukar var den mest besökta, men överlag är publiktrycket på Vox relativt stort.

Festivalområdet öppnar under lördagen vid klockan 13.00 och på söndagen är det klockan 12.00 som gäller. Dead by April går på vid 21.00 medan Ulrik Munther spelar vid 19.00.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs