Örebro Futsal Club

Solen är på väg att gå ner och jag försöker tolka mina tankar

Ensamheten och ångesten – det situationsbetingade bygget med livets klossar. Hör Vincent P. Jedselius ”Åmänningen”

· Publicerad: 31 augusti 2018 · 23.27.
Vincent-P-Jedselius-Pressbild
Privat

”Åmänningen” är tolkningen med den klassiska basen och munspelet i fokus. Musiken är skön, spelmannens röst passar så bra in fast jag kan inte riktigt tolka mina tankar. Var befinner jag mig när musiken spelar?

Jag ser ett spel av norra Sverige där ”Åmänningen” ger mig känslan av mänskligheten, kärlek, ångest och förhoppningar.

En ensamhet, med känslan av oro och en ängslan som man försöker ta sig ur. Det situationsbetingade bygget med livets klossar.

Kärlek och drömmar som krossas och jag vill vinna mitt liv med dig åter.

Jag tror att ”Åmänningen” i grunden har fått en rationell funktion, nu ligger det i sakens natur att det blev svårt att göra sig av med låten. Personligen gillar jag Vincent P. Jedselius – ”Åmänningen” som har fått en plats på min lista.

Annons ▾

”Åmänningen” framförs av Vincent P. Jedselius – låten hittar du här på Spotify

FIKK - För att alla behövs