Helt nytt fast som på den gamla goda tiden

Vi vill på ett personligt och intimt sätt hjälpa alla musiker som kämpar med att skapa musik, att kunna ”nå ut” med sin musik på ett bättre sätt säger grundarna till Opus Magnum.

· Publicerad: 6 september 2018 · 17.51.

Vad är Opus Magnum AB?

Opus Magnum är en nystartad Örebrostudio med inriktning på att inledningsvis hjälpa de lokala banden och musikerna att nå ut med sin musik i digitalt format. Och på det sättet även fortsätta ”elda på” den lokala musikscenen som är bättre nu än på väldigt länge i Örebro.

Vilka är Opus Magnum AB?

Opus Magnum består av Alexander Simpson och Andreas Wessling. Två själar med riktigt stor kärlek till musik i all dess form.

Annons ▾

USA (San Francisco-födde) Alexander har en lång o bred erfarenhet inom Hip hop, rap, club & dansmusik och är även en framstående DJ under namnet Siggy Jackson som nyligen hade release för sin singel   ”Bout That Life”.

Örebrosonen Andreas har sina rötter i Hårdrocken, från tidigt skede var det mycket thrash och deathmetal men har under åren utvecklats till någon typ av för-kärlek till nästan all musik även om hårdrocken alltid kommer ligga närmast hjärtat.  

Vad vill ni då?

Andreas – för länge sedan bokad man tid i en studio och spelade in en demokassett som man sen kunde skicka vidare till skivbolag, krogar, klubbar mm. Men det finns ju inte riktigt på samma sätt längre…det är väl den luckan vi vill fylla egentligen…att vara någon typ av språngbräda för alla de musiker som vill komma vidare.


Grundarna till Opus Magnum säger 

Vi vill på ett personligt och intimt sätt hjälpa alla musiker som kämpar med att skapa musik, att kunna ”nå ut” med sin musik på ett bättre sätt.

Alexander – väldigt många band och musiker har ju massor av bra material, men de kommer inte vidare och det rinner ut i sanden. Det är där vi vill kunna hjälpa till, och fånga upp det innan det dör ut. Det finns många hemmastudios idag, men det är ändå inte så lätt att samla ihop och organisera allt o få ner det i ett bra digitalt format.

Så hur gör man då?

Man kontaktar oss, så möts vi och diskuterar och ser över läget. Vad man har för önskemål? Vill man skicka filer till oss eller vill man komma till våran studio och spela in på plats? Det finns massor av olika alternativ till hur vi kan jobba, det är mest upp till kunden att bestämma faktiskt. 
Men det ska vara personligt, intimt och roligt. Inte 10 personer som står och tittar på en ensam stackare genom en glasruta. Det blir bara Alexander och Andreas och ni.

Alexander Simpson Tel: 073-819 79 56 alexandersimpson89@gmail.com
Andreas Wessling Tel: 076-801 40 71 mr.wessling@hotmail.com

FIKK - För att alla behövs