KIF Örebro besegrade Umeå med 2-0 på Behrn Arena

Lördagen den 8:e september tog KIF Örebro emot Umeå på Behrn Arena. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget efter mål från Rebecka Holm och Freja Olofsson.

· Publicerad: 8 september 2018 · 17.31.

KIF Örebro har efter förlusten mot Mallbacken studsat tillbaka till det vinnande spåret. I förra omgången bortaslog man IF Böljan med 1-4 efter tre mål av Addison Steiner. Idag kom en ny seger mot det förra storlaget Umeå.

Men KIF jobba för segern då Umeå ställde upp med ett starkt försvar och satsade på kontringar. I andra halvlek kunde tillslut KIF låsa upp försvaret och få utdelning på sina målchanser.

Freja Olofsson låg bakom bägge målen

KIF var det klart bättre laget i första halvlek, man pressade högt men lyckades inte störa ett stabilt Umeå. Courtney Strode hade ett bra läge i början av matchen men missade, även mot slutet av halvleken skapade KIF ett bra läge att ta ledningen.

Men 0-0 blev pausresultatet och det var först efter 50 minuters spel som KIF tillslut fann en luka i Umeås försvar. Freja Olofsson vann en boll utanför straffområdet och satte in den, bollen hamnade tillslut hos Rebecka Holm som skickade in 1-0 till KIF.

I den 75:e matchminuten punkterade Freja Olofsson matchen genom att på nära håll sätta 2-0 till KIF. Mot slutade bevakade hemmalaget ledningen och Umeå började pressa. Detta bidrog till att det skapades luckor bakåt och KIF kunde kontra. Addison Steiner var nära från långt håll att sätta 3-0 men missade.

KIF Örebro upp i serieledning

2-0 blev slutresultatet och KIF tog tre nya poäng, man gick dessutom upp i en tillfällig serieledning. Men tätt bakom ligger både Lidköping och Kungsbacka. De har en respektive två poäng att plocka in på KIF.

KIF spelade sin match klockan 13.00 under lördagen, vid 16.00 startade Lidköping och Kungsbacka matcher. Kungsbacka möter Mallbacken på hemmaplan medan Lidköping möter Kvarnsveden på bortaplan.

Kvarnsveden ligger på en fjärdeplats i tabellen och matchen mot Lidköping påverkar toppstriden i Elitettan. Ska Kvarnsveden komma ikapp toppen eller ska Lidköping ta tillbaka serieledningen?