Örebro Futsal Club

Äppelfestival arrangeras vid Naturens hus

Den söndagen den 23 september arrangeras det Äppelfestival vid Naturens hus och Alnängarnas koloniområde i Örebro. Tider för festivalen är kl 11–16.

· Publicerad: 13 september 2018 · 12.09.

Välkommen på Äppelfestival vid Naturens hus och Alnängarnas koloniområde söndagen den 23 september kl. 11–16.

Kom och njut av äppelutställning, fika, musttillverkning, försäljning av honung med mera. Du kan också skänka eller sälja frukt och grönsaker på festivalen, eller bidra till den stora äppeltavlan!

Annons ▾

Bidra gärna med egna äpplen till festivalen

– Nytt för i år är att vi tillsammans med besökare kommer tillverka ett konstverk av äpplen, säger Therese Aremyr, kommunekolog på Örebro kommun. Vi uppmanar trädgårdsägare att istället för att slänga frukt som de inte hinner ta hand om, ta med den till äppelfestivalen.

– Här kan man bidra till äppeltavlan, sälja eller ge bort frukt och grönsaker. Vill man sälja frukt måste man dock anmäla sig till Rådhusreceptionen några dagar innan, så vi kan fixa bord, avlutar Therese med. 

Info om Äppelfestival

Kom och sälj eller skänk ditt överflöd av frukt och grönsaker på äppelfestivalen. Föranmälan senast 19 september till 019‑21 10 91 eller radhus.reception@orebro.se.

Äppelfestivalen arrangeras av Örebro kommun tillsammans med Alnängarnas koloniförening, Örebro biodlarförening och Naturens hus restaurang.

Naturens hus ligger i den nordöstra delarna av Örebro i anslutning till  naturreservaten Oset och Rynningeviken. Den enklaste vägen att ta sig dit med bil är att åka över CV-området eller Universitetsallén över slussen.

Vill man cykla finns det cykelvägar som leder till området och till 
Naturens hus går buss nummer 22. 

Tid och datum

Äppelfestivalen arrangeras söndagen den 23 september kl. 11–16. 

FIKK - För att alla behövs