Örebro Futsal Club

En glasbro ska länka samman anläggningarna vid Conventum

Fredagen den 14 september så meddelade Örebroporten att man ska bygga en 55 meter lång glasbro för att sammanlänka Conventum Arena med Kongressanläggningen.

· Publicerad: 14 september 2018 · 13.04.

En glasbro mellan Conventum Arena och Kongresshuset kommer att sammanbinda Conventumanläggningen. Byggstart är direkt efter årsskiftet och projektet beräknas vara färdigt i november 2019.

Bron kommer att anslutas via rulltrappor in i Conventum Arena och det kommer att vara möjligt att komma in både på plan ett och två på Arenan. Bron dockas in på plan ett i kongresshuset.

Annons ▾

Kommer bidra till Conventums utveckling

-Att våra gäster kan förflytta sig torrskodda genom hela vår anläggning innebär att vi kan ta emot arrangemang som annars inte hade varit möjligt. Det är ett stort kliv i Conventums utveckling och kommer bidrag till Örebros utveckling som arrangemangsstad, säger Anders Karlsson, platschef på Conventum.

-Vi är glada att ha kommit fram till att vi ska förverkliga sammanlänkningen av arenan och kongressen. Det är tankar som funnits ända sedan arenan byggdes. Innan byggnationen kommer igång ska trafiksituationen ordnas till för att möjliggöra byggnationen, den kommer nämligen att gå ner i nuvarande vändplanen.

– Vi går igång vid årsskiftet med byggnationen. Det här bygger på insatser från många inblandade, främst tekniska, stadsbyggnad och även Castellum som äger grannfastigheten. Stort tack till alla inblandade, säger Jeanette Berggren, VD på Örebroporten.

Detta är Conventum 

Conventum är ett event – och kongressbolag som är baserat i Örebro De är inriktade på kongresser, konferenser, konserter och mässor. Verksamheten startade 2004 och är förlagd till Medborgarhuset, Conventum Kongress och Conventum Arena. 

Idag är  Medborgarhuset och Conventum Kongress sammanlänkande genom en glasbro. Nu är de bestämt att även Arena kommer bli sammanlänkade med de bägge huset. Detta genom en ca 55 meter lång glasbro. 

FIKK - För att alla behövs