Skottlossning i Markbacken – de skottskadade är bröder

Ett flertal polispatruller och ambulanser larmades vid klockan 17.44 på onsdagen ut till bostadsområdet Markbacken efter att det inkommit larm om en skottlossning.

· Publicerad: 19 september 2018 · 19.00.

Livshotande skador

Vid klockan 17.44 på onsdagseftermiddagen inkommer larm till polisen angående en skottlossning som skett i bostadsområdet Markbacken på väster i Örebro.

Enligt uppgifter så ska två personer skottskadats varpå en av personerna förts med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Den andre personen har tagit sig till sjukhuset på annat sätt. I nuläget är händelsen av polisen rubricerad som försök till mord i två fall.

Annons ▾

De skadade personerna är bröder

Dom två personer som skadades i samband med skottlossningen inne i bostadsområdet är enligt polisen bröder med varandra. En av bröderna har livshotande skador och den andra allvarliga skador enligt sjukvården.

Någon sköt med automateld i bostadsområdet

Enligt vittnesuppgifter som inkommit till Örebro Tribune så ska vittnen hört smällar vid flera snabba tillfällen. Ett vittne pratar om att det lät som automateld och att det hördes väldigt tydligt, precis som någon har skjutit ”inne i deras kök och lägenhet”.

Polisen befann sig snabbt på platsen och kunde spärra av en större del av området på den aktuella platsen. Polisen har sökt med polishund i närområdet.

Under en kortare stund uppstod ett mindre tumult, detta i samband med att ambulansen lämnade platsen med en av dom skadade personerna. Privatpersoner på platsen för händelsen, forcerade polisens avspärrningar varpå ett flertal poliser fick agera och leda iväg dessa personer.

En person anhållen i sin frånvaro

Polisen meddelar under torsdagen att en person är anhållen i sin frånvaro. I nuläget ser utredarna hos polisen ingen koppling till den skjutning som ägde rum tidigare under sommaren. Utredningsarbetet fortgår med både yttre och inre åtgärder, dels för att få en bild av vad som hänt och orsaken till händelsen.

Polisen vill gärna få in tips och kan lämnas via telefon på 11414

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs