Falska poliser undersökte villa i Norra bro

Man i 75-årsåldern fick under fredagskvällen besök av två män som uppgav sig att vara poliser – visade upp falsk polisbricka för mannen

· Publicerad: 21 september 2018 · 20.17.

Vid klockan 19.27 under fredagskvällen ringer en man i 75-årsåldern till polisen i Örebro. Mannen som är bofast i Norra Bro utanför Örebro berättar att han hade fått besök av två män som uppgav sig vara kriminalpoliser.

Männen ville titta på fönster och kolla i sovrum inne i bostaden.

Visade upp en bricka med orden ”Örebro Polis”

Mannen fattar misstankar om att detta inte stod rätt, detta då en av männen försökte uppehålla honom, medans den andre mannen spanade runt inne i huset.  En av männen visade också en bricka där det stod ”Örebro Polis” på.

Annons ▾

Lämnar platsen i en personbil

Männen ska ha lämna platsen i en personbil vid klockan 19.20-tiden.  Mannen som fått besöket uppger  att det var en liten vit bil men att han inte se vilket registreringsnummer den hade. 

De bägge falska poliserna uppges vara  i 35 – 40-årsåldern. En av dem var lång och smal medan den andre var kortare, rundlagd med rund ansiktsform.

Polispatrull har skickats till den aktuella adressen för att undersöka om något har stulits från bostaden. Men i efterhand verkade det inte som de bägge männen fick med sig något från platsen.

Misstänkt för föregivande av allmän ställning

Utge sig vara myndighetsperson och utöva myndighet är ett brott enligt svensk lag. Detta faller under 17 kap. 15 § Brottsbalken (1962:700) föregivande av allmän ställning.

FIKK - För att alla behövs