Örebro Futsal Club

Djurgården krossade Örebro Hockey i hemmapremiären

SHL-säsongen har äntligen dragit igång och lördagen den 22 september var det hemmapremiär för Örebro Hockey. Men Örebro åkte på en redig smäll av gästerna.

· Publicerad: 22 september 2018 · 22.40.

Hemmapremiären blev en hockeyhistoria som Örebro helst vill glömma. Gästande Djurgården kunde åka hem med tre inkasserade poäng samt ett förnedrande resultat på 2-8.

”Ibland åker man på en lektion i ishockey, ibland lär man ut hur ishockey ska spelas. Idag åkte Örebro på en riktigt lektion i hur man spelar ishockey”.

Annons ▾

Smakstart för Örebro

Ett bottentippat Örebro har inlett säsongen bra, efter två bortasegrar mot Mora och Luleå var det äntligen hemmapremiär för de rödvita.  Ett fullsatt Behrn Arena skulle äntligen få se SHL-hockey igen och ett spännande Örebro som har värvat smart under sommaren.

Laget fick också en samstart när Anton Hedman redan efter fyra minuter kunde trycka in 1-0 till Örebro. Men glädjen skulle inte hålla i sig och när perioden var slut hade Djurgården gjort både kvitterat och tagit ledningen efter mål från Jakob Lilja och Henrik Eriksson. Den sistnämnde skulle få en framträdande roll i matchen.   

Andra perioden tog gästerna över spelet och gav inte Örebro som mycket yta att skapa något på. Trots det lyckade Eero Kilpeläinen och Örebro hålla sig undan Djurgården. Förutom i mitten av perioden när Henrik Eriksson kunde sätta han andra mål för kvällen och ge gästerna ledningen med 1-3.   

Det är också värt att notera att Örebro hade chansen i spel fem mot tre men kunde inte levererar. Detta var precis innan gästerna skulle utöka sin ledning under andra perioden.  

Djurgården vann sista perioden med 1-5

När den tredje perioden drog igång fanns det ändå öppning för Örebro, man hade under matchen skapat ett par bra målchanser och gästerna ledde bara med två mål. Men Djurgården är ett topptippat lag denna säsong har värvat bra. Bland annat har man fått hemma det förra NHL-proffset Jacob Josefson.

Tredje perioden blev en mardröm för Örebro som inte lyckades hålla tillbaka Djurgården. Inom loppet av från minuter skulle gästerna gå från 1-3 till 1-6 genom mål från Jesper Petterson, Sebastian Sandberg och Linus Hultström.

Samtidigt visade Örebro prov på individuell skicklighet när Marcus Björk satte 2-6. Han fintade av sin back och satte pucken mellan benen på målvakten Robin Jensen. Björk fintade och visade kyla där många bara hade skjutit. Hans mål var dock förgäves då gästerna även skulle göra 2-7 och 2-8 innan matchen var slut.

Daniel Brodin och Henrik Eriksson gjorde de två sista målen och Eriksson blev tremålsskytt och fick fria lite extra ikväll.  Det var även hans tre första mål för säsongen och han blev hjälte för Djurgården när de krossade Örebro med 2-8.

Ibland åker man på en lektion i ishockey

Kvällens förlust var tung för Örebro som inlett säsong bra, men ikväll blev motståndet för tufft och lagets svagheter lyste igenom. För Örebro gäller det att skaka av sig detta och ta nya tag mot Linköping.  Ett lag som inlett med tre raka segrar men som Örebro har slagit flera gånger hemma i Behrn Arena. Matchen spelas på torsdag klockan 19.00.

Kvällens summering av matchen får Sportpoddens frontfigur Richard Berger stå för. I Pressrummet efter matchen sa han följande ord:

”Ibland åker man på en lektion i ishockey, ibland lär man ut hur ishockey ska spelas. Idag åkte Örebro på en riktigt lektion i hur man spelar ishockey”.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs