Ljusdals IF en enkel match för KIF Örebro

Söndagen den 23 september tog KIF Örebro emot Ljusdals IF på Behrn Arena. Det blev en enkel seger för KIF som vann med 5-0.

· Publicerad: 23 september 2018 · 21.26.

Toppstriden i Elitettan ändrade skepnad under helgen, det började med att Kvarnsveden kryssade mot AIK i lördags. Samtidigt förlorade Lidköping borta mot Assi med 1-0 under söndagen.

Detta talade för de två topp placerade klubbarna Kungsbacka och KIF Örebro. Kungsbacka hemmaslog Umeå med 3-0 medan KIF körde över bottenlaget Ljusdals IF med 5-0.

Ljusdals IF hade stora problem med KIF

En seger för KIF var på förhand ett måste om man vill ta sig upp till damallsvenskan igen. För Ljusdals IF handlar det om att klara sig kvar i Elitettan. Det var dock klasskillnad idag och gästerna hade stora problem med hemmalaget.

Detta syntes framför allt i gästernas förvar, målvakten Linnéa Lif Jonsson hade svårt att hålla fast bollen och tappade de gång på gång. Ytterbacken Linnea Engström hade svårt att hänga med när Steiner och Abrahamsson satte fart på högerkanten.

Redan i den 12:e matchminuten efter en hög press kunde KIF ta ledningen genom Courtney Strode. Hemmalagets dominans fortsatte under hela första halvlek och i den 27:e matchminuten satte Emma Lindén 2-0 till KIF. Detta efter att gästernas försvar missat och Strode samt målskytten Lindén kunde hugga som hajar efter bollen.

KIF:s kross fortsatte i andra halvlek

Hemmalaget ägde även andra halvlek och Ljusdals IF hade inte lyckats lösa sina problem. Linnéa Lif Jonsson fortsatte att tappa bollar samt att försvaret inte lyckades hålla KIF borta från målprotokollet. Frida Svensson sköt efter en miss från gästerna in 3-0 i den 52:e minuten.

Målet skulle dock tända gästerna som började sagt men säkert etablera spel i KIF:s försvarszon. Detta lite för att hemmalaget även hade en bekväm ledning. Men sen tidigare har vi belyst hur svaga gästerna var i egen zon. I den 74:e matchminuten missade man igen och Freja Olofsson kunde punktera matchen för KIF.

Courtney Strode tvåmålsskytt

Två minuterna senare slog Courtney Strode till igen och satte sitt andra mål för dagen. Detta innebar 5-0 och KIF fick med sig tre poäng och kunde distansera sig ett par snäpp i tabellen.

Möter Uppsala på fredag Redan på fredagen den 28 september spelar KIF sin nästa match. Då tar man emot åttonde placerade IK Uppsala. De kommer från en 0-2 seger borta mot bottenlaget Asarum.