ÖSK kryssade mot Sirius i händelsefattig match

Tisdagen den 25 september tog Örebro SK emot Sirius på Behrn Arena. Det blev en händelsefattig match som slutade 0-0 då inget av lagen lyckades göra mål.

· Publicerad: 25 september 2018 · 23.17.

Örebro har trots förlusten mot Elfsborg i helgen ändå på ett sätt hittat tillbaka till det vinnande spåret efter att laget tagit två raka segrar. Ikväll var tanken att man skulle ta tre nya poäng när bottenlaget Sirius kom på besök.

Sirius som slåss med Brommapojkarna om att undvika kvalspel bjöd på et bättre motstånd än väntat. ÖSK såg skakiga ut och saknade sin lagkapten och spelmotor Nordin Gerzic på mittfältet. Trots detta var det i slutskedet ÖSK som hade haft de bästa chanserna att ta ledningen.

En händelsefattig första halvlek

Hösten hade tagit sitt grepp om Örebro och Behrn Arena, kylan var påtaglig och på planen värmde inte spelet. Första halvlek var blek och händelsefattig, och det var Sirius som tog tag i taktpinnen. ÖSK såg skakiga ut och spelad fel vid flera tillfällen.

Sirius fick efter ca 17 minuters spel en bjudning och kunde komma fri med två spelare. Men man sköt bollen rakt på Oscar Jansson. Mot slutet av halvleken fick ÖSK lite kontroll på matchen men lyckades inte skapa några farliga chanser.

Men kvalitén på första halvlek får symboliseras av Michael Omohs bollmottagning när han lyckades klacka bollen över sidlinjen. Detta skedde i slutet av halvleken när han skulle springa igång ett anfall.

ÖSK tog över i andra halvlek

Andra halvlek blev något mer underhållande än första, men fortfarande sakandes den där intensiva pressen från något av lagen. ÖSK fick lite tryck i början av halvleken men Sirius tog över efter bara ett par minuters spel.

Ändå var det ÖSK som tog över spelet i den andra halvleken. Firma Rogic, Besara och Igboananike försökte skapa något framåt. Närmast kom Filip Rogic som hade ett skott i ribban. Samme Rogic vara nära att måla i den 68:e matchminuten när bollen nästa rullade in i mål. Backen Tim Björkström räddade på mållinjen.

Viktiga poäng för Sirius

Matchen slutade 0-0 och det var gästerna som tjänade mest på resultatet. Sirius ligger just nu på platsen över kvalstrecket. Med lika många poäng ligger Brommapojkarna på kvalplats. I Sirius återfinns förra ÖSK:aren Robert Åhman Persson.

Han blev inbytt under andra halvlek, han byttes då in istället för en annan gammal Örebrobekant som fick lämna planen. Det var Mohammed Saeid som är född i Örebro och representerat både ÖSK och BK Forward.

För ÖSK väntar nu en ny hemmamatch på måndag den 1 oktober. Då kommer säsongens jumbo Trelleborg på besök, de har bara 13 inspelade poäng, tre segrar och en målskillnad på 18-47. En match ÖSK bör vinna, iaf om man tittar på pappret.