Örebro Futsal Club

IKEA återkallar plafonder – det finns risk för att skärmen ramlar ner

IKEA återkallar ett begränsat plafonder Calypso köpta efter 1 augusti 2016. Lampskärmen i glas riskerar att ramla ner.

· Publicerad: 26 september 2018 · 16.53.
CALYPSO-plafond
Foto: IKEA

IKEA uppmanar alla kunder som har köpt CALYPSO plafond efter den 1 augusti 2016 att kontrollera datumstämpeln på produkten. Alla CALYPSO plafonder med datumstämpel 1625 till och med 1744 återkallas.

Produktsäkerhet alltid högsta prioritet

Produktsäkerhet är alltid av högsta prioritet för IKEA. Alla IKEAs produkter testas och följer relevanta standarder och lagstiftning. Trots detta har IKEA fått rapporter om att glaskupan på ett fåtal CALYPSO plafonder har ramlat ned.

Enbart plafonder tillverkade vecka 25 under år 2016, till och med vecka 44 under år 2017 berörs av detta fel.

För alla kunders säkerhets skull och för att undvika fler incidenter återkallar IKEA alla CALYPSO plafonder tillverkade under denna period.

Annons ▾

Även om sannolikheten för att en glaskupa ska ramla ner är låg, är risken tillräckligt stor för att IKEA ska återkalla produkten. Kundernas säkerhet är högsta prioritet för IKEA och därför väljer vi att återkalla den berörda versionen som en försiktighetsåtgärd, säger Emilie Knoester, affärsområdeschef för belysning, IKEA of Sweden.

Kontrollera datumstämpel

IKEA uppmanar alla kunder som äger en CALYPSO plafond köpt efter den 1 augusti 2016 att kontrollera datumstämpeln. Ifall datumstämpeln är 1625 till och med 1744 ber IKEA kunderna att returnera dessa för byte mot en ny CALYPSO eller för full återbetalning.

Kvitto behövs inte!

Plafonder med annan datumstämpel än 1625 till och med 1744 har en annan konstruktion och är säkra att använda.

Kunder med fler frågor hänvisas till IKEA Kundservice, 0775-700 500 eller IKEA.se/kontakt.

FIKK - För att alla behövs