Örebro Futsal Club

Aaron Palushaj hjälte för Örebro – sänkte LHC på övertid

En av sommarens stora snackisar i SHL blev när Aaron Palushaj skrev på för Örebro och lämnade Brynäs. Ikväll blev han tvåmålsskytt och hjälte för laget.

· Publicerad: 27 september 2018 · 23.58.

Aaron Palushaj kom till Örebro som stor fixstjärna. Han blev snabbt klubbens nya affischnamn och efter en framgångsrik säsong i Brynäs är det inte svårt att förstå varför. Efter mål och assist i andra matchen mot Luleå fick vi se lite prov på vad han kan göra men det var i kvällens match mot LHC som han verkligen klev fram.

Efter käftsmällen som Örebro åkte på mot Djurgården i lördags var det intressant att se vad laget skulle prestera mot LHC. Ett lag som hade inlett säsongen strakt med tre raka segrarna. Och efter två mållösa perioder lossnade tillslut målskyttet i tredje perioden.   

Annons ▾

En fartfylld och underhållande match

Det var ett bättre och mer fokuserat Örebro som ikväll tog emot LHC i Behrn Arena. Men målen uteblev under de två första perioderna trots ett fartfyllt och underhållande spel. Till en början tog LHC kommandot i matchen men i slutet av första perioden hade Örebro hittat tillbaka.

Tyvärr återfanns några av de negativa momenten från förra matchen kvar i Örebros spel. Man hade svårt att få passningsspelet att fungera och man hade även svårt att få utdelningen i sina anfall mot mål.

I andra perioden stod spelet och vägde, bägge lagen skapade bra chanser där gästande LHC ändå såg snäppet vassare ut. Matchen hade dock karaktär som mycket väl var tvungen att avgöras på övertid. Lagen spelade så jämnt och hade svårt att få hål på varandra.

Nick Sörensen från hjälte till syndabock

LHC spelmässigt skickligare lag skulle tillslut få utdelning mot Örebro. Nick Sörensen har under inledningen av säsongen varit en av LHC:s bästa spelare och skulle tidigt i tredje perioden sätta 0-1 till gästerna. Han kom på en kontring och hade med sig en Örebroback som täckte skottvinkeln. Ändå hittade Sörensen en lucka bakom Eero Kilpeläinen.

Ca åtta minuter senare slog Sörensen till igen, denna gång i powerplay när han satte sitta andra mål för kvällen. Nu var det många som trodde att matchen var över och visa delar av publiken började lämna arena. Men kvällen var inte slut Sörensen skulle återigen vara iblandad i ett avgörande moment där han gick från hjälte till syndabock.      

Aaron Palushaj bakom magisk vändning för Örebro

Men först stod Örebro för en magisk vändning av matchen. Med ca två minuter kvar av tredje perioden ropade speakern upp kvällens lirare för Örebro.  Det blev Marcus Weinstock och några sekunder senare slog han till. Tom Wandell skickade snyggt fram en passning bakom mål som hittade Weinstock och 1-2 var ett faktum.

Sen med 14 sekunder kvar av matchen klev då han fram, den store stjärnan, Aaron Palushaj. Han snappade upp en retur och tryckte in 2-2 bakom ett chockat LHC som bara några minuter tidigare hade haft en stabil 0-2 leding.   

På övertid kom då incidenten som kostade LHC segern, Nick Sörensen drog på sig en onödig utvisning som gav Örebro 4 mot re powerplay på övertid. Ett lugnt och behärskat Örebro behövde ca 50 sekunder på sig innan Palushaj klippte till och skickade in 3-2. Matchen var över och Örebro hade vänt matchen till seger.

Ny match på lördag

Örebro har nu tagit tre segrar på de fyra första matcherna, detta trots att man förlorade hemmapremiären tungt mot Djurgården i lördags. Nu väntar en tuff bortamatch mot Växjö på lördag.

Ett Växjö som ikväll slog Brynäs med 1-4 på bortaplan.  Segern var de första för säsongen för de regerande mästarna och nu ska de möta ett pånyttfött Örebro med en stekhet Aaron Palushaj i målform.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs