KIF Örebro slog Uppsala och tog tre nya poäng

En kall fredagskväll i slutet av september tog KIF emot Uppsala på Behrn Arena. KIF tog tre nya poängen efter en 2-1 seger.

· Publicerad: 28 september 2018 · 22.54.

Tre nya poäng och en tillfällig serieledning för KIF Örebro efter en 2-1 seger hemma mot Uppsala. Det var en kall fredagskväll i september och publiken lyste med sin frånvaro, men på planen värmde KIF med en varm och fart full fortboll.

Det var gästerna som tog ledningen, i den 37:e matchminuten satte Moa Mattsson 0-1 till gästerna. Men redan i den 18:e matchminuten var KIF riktigt nära att ta ledningen när Emma Lindén satte bollen ribban.

KIF vände och vann mot Uppsala

Gästerna ledning vart dock inte långvarig. KIF hade under stora delar av matchen haft en hög press och i den 42:e minuten gav det utdelning.
Rebecka Holm slängde in bollen mot mål och kvitterade. 1-1 skulle även bli pausresultatet.

I andra halvlek fortsatte KIF att sätta press mot Uppsala. Och i den 61:e matchminuten nickade Maja Regnås in 2-1 på en hörna. Glädje visste inget stopp och tjejerna i KIF låg frammålet i en stor ”TV-pucken” hög.

Två svåra bortamatcher för KIF

KIF har tillfälligt gått upp i serieledning i Elitettan, men lika många poäng som Kungsbacka. De bägge lagen har dock sju poäng ner till trean Lidköping.

Nu väntar två tuffa bortamatcher för KIF, den föra är mot Kvarnsveden den 13 oktober och den andre mot AIK den 17:e. AIK var topptippade inför säsongen men har inte alls levt upp till förväntningarna. De ligger på en tiondeplats.

Kvarnsveden ligger på en fjärde plats och är inblandande i toppstriden även om de ligger nio poäng efter serietoppen. Kvarnsveden  mäter BK30 imorgon lördagen med AIK spelar borta mot Assi på söndag.