Nahir Besara tvåmålsskytt när ÖSK slog Trelleborg

På ett regnigt Behrn Arena tog Örebro SK emot bottenlaget Trelleborg. Det blev en klar 4-0 seger till hemmalaget efter två mål från Nahir Besara.

· Publicerad: 1 oktober 2018 · 23.04.

Hösten har gjort sitt intåg och kylan börjar sakta och säkert ta sitt grepp om Sverige. Lika kallt som det är i luften lika kyligt är det i Allsvenskan. AIK har en säker serieledning och mycket ska till att laget tappar sin ledning.

Måndagen den 1 oktober tog Örebro SK emot tabelljumbon Trelleborg som ligger näst sist, helt cementerade i botten. Det ska även mycket till att det sydskånska laget lyckas rädda sig kvar i Allsvenskan. Efter kvällen tunga förlust mot ÖSK ser det bara mörkare ut för Trelleborg.

Trelleborg inledde med en målvaktstavla

ÖSK var genom hela matchen det bättre laget och hade spelövertag och kopplade greppet tidigt.  Men det var en målvaktstavla från Trelleborgs Marko Johansson som gav hemmalaget ledningen. Johan Mårtensson sköt ett lobbskott som Johansson först greppade men samtidigt tappade in över mållinjen.

Målet kom i den 10:e matchminuten och redan två minuter senare skulle det smälla igen för ÖSK. Michael Omoh sköt in en boll som passerade hela gästernas försvar och hemmalagets anfall. Men bollen hamnade hos Daniel Björnkvist som hittade Kennedy Igboananike och 2-0 var ett faktum.

ÖSK hade fått en drömöppning på matchen och den hade inte ens hållit på i 15 minuter. Och det fanns bud på flera ÖSK-mål i första halvlek. Bland annat sköt Omoh en boll i ribban och lagkapten Nordin Gerzic sköt bollen precis utanför när han kom i bra läge framför gästernas mål.

Nahir Besara sköt två mål i andra halvlek

Andra halvlek såg nästa precis lika dan ut som första. ÖSK hade pressen och spelet, Trelleborg fick vid några enstaka tillfällen bara låna bollen av hemmalaget. Men trots övertaget hade inte ÖSK lyckats öka på sin ledning efter drömöppningen i första halvlek.

Det var dock bara en tidsfråga innan nästa mål skulle komma för ÖSK och i den 66.e matchminuten kunde tillslut Nahir Besara skicka in 3-0 för hemmalaget. Ca fem minuter senare slog han till igen, denna gång en bit utanför straffområdet. Bakom Besaras andra mål låg även ytterbacken Daniel Björnkvist som hade två passningar i matchen.

Matchen slutade 4-0 till ÖSK som en relativt enkel seger då Trelleborg tydligt visade varför de varit säsongens absoluta bottenlag med enbart 13 inspelade poäng. För ÖSK väntar dock tuffare motstånd i nästa omgång, då åker man till Friends Arena för att möta säsongens dominant AIK. Den matchens spelas på söndag den 7 oktober.