Örebro besegrade Lindesberg i säsongens första länsderby

Volleybollsäsongen är igång och torsdagen den 4 oktober möttes Örebro Volley och Lindesberg i säsongens första länsderby. Det blev en seger med 3-0 för hemmalaget Örebro.

· Publicerad: 4 oktober 2018 · 23.08.

Torsdagen den 4 oktober var det hemmapremiär för Örebro Volley i Idrottshuset. För motståndet stod rivalen Lindesberg, två lag som känner varandra väl efter att de bland annat möts i två raka bronsserier.

Setsifforna skrevs till 3–0 (25–17, 27–25, 25–12), och det var i det andra setet som matchen avgjordes när ett psykologiskt starkt Örebro vände och vann. Det här var Örebros tredje raka seger då de i helgen slog både Lund och RIG Falköping på bortaplan.

Annons ▾

Matchen var också det kanadensiska utlandsproffset Victoria Dakins debut i Örebro Volley. Hon missade de två inledande matcherna på grund av hennes arbetstillstånd inte var klart. 

Lindesberg inledde bra men tappade

Det var gästerna Lindesberg som öppnade matchen bäst i första set. De klev fram till en rätt så bekväm ledningen innan ett ofokuserat Örebro vakande till liv. Att setet slutade 25–17 till Örebro speglade inte riktigt bilden av hur det såg ut, men Örebro visade styrka och kom tillbaka.

Om Örebro visade styrka i första set var det inget emot vad de gjorde i andra. Här inledde Lindesberg starkt och släppte aldrig in Örebro förrän de började kliva upp på 18-19 poäng. Örebro åt sig tillbaka och vann nästa alla bollar.  Setet slutade 27–25 och Örebro vann ett psykologiskt krig nere på planen, men även en gästerna hade chansen att avgöra men tog den inte.  

Matchen sista set blev ingen höjdare för Lindesberg, Örebro var helt skoningslösa och körde över sina rivaler från norr. Setet slutade 25–12 och gästerna var aldrig riktigt nära att kunna rubba ett mentalt överlägset Örebro.

Örebro möter Linköping i nästa omgång

Nu blir det spelledig för de bägge lagen i över en vecka så nästa omgång spelas lördagen den 13 oktober. Lindesberg tar då emot Svedala hemma i Lindesberg Arena med Örebro möter Linköping på hemmaplan i Idrottshuset.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs