Örebro Futsal Club

Polisen varnar för utländska stöldligor i Sverige

Polisen har tydliga indikationer på att en grupp personer kopplade till utländska stöldligor tar sig in i Sverige för att begå brott.

· Publicerad: 6 oktober 2018 · 01.01.
Inbrott - Inbrottstjuv med kofot
Arkivbild

Det finns organiserade stöldligor baserade i Litauen, nu vet vi att det kommit ytterligare personer kopplade till dem i Sverige.

Vi vill göra allmänheten extra uppmärksamma på okända personer som rör sig bland villor och bostadsområden, nu när det börjar bli mörkare på eftermiddagar och kvällar, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten på nationella operativa avdelningen, Noa – Polisen.

Annons ▾

De här personerna rör sig snabbt över landet och begår olika typer av tillgreppsbrott som inbrott, stölder av fordon, fordonsdelar, större maskiner och verktyg.

Ställ in bilen i ett garage om du har möjlighet

Polisens tips till allmänheten är att ställa in bilar i garage om det är möjligt, och att vara vaksamma på okända personer som rör sig i bostadsområden. Ser man något misstänkt eller vid pågående brott ska man höra av sig till polisen.

Löpande insatser mot stöldligor och kriminella nätverk

Det är vanligt att stöldgods göms i skogsområden eller på andra platser och om man påträffar stöldgods så ska man höra av sig till polisen.

Vi gör löpande insatser mot de här internationella kriminella nätverken, samverkar med andra länder och har bevakning i våra hamnar. Att bekämpa den här brottsligheten innebär betydande skillnader i människors vardag, tillägger Linda Staaf – Polisen.

Källa: Polisen

FIKK - För att alla behövs