Örebro Futsal Club

Hundratals förväntas besöka Anhörigdagen på Conventum

Den årliga Anhörigdagen på Conventum i Örebro lockar hundratals besökare – syftet är att lyfta fram anhörigas situation.

· Publicerad: 8 oktober 2018 · 20.02.
Människor-Anhörig-Blomma

Den 9 oktober är det dags för den årliga Anhörigdagen på Conventum i centrala Örebro. Hundratals personer förväntas besöka mässan, för att mingla bland utställare och lyssna på föreläsning med årets tema ”Kostens betydelse för den psykiska hälsan”.

Anhörigdagen – nittonde året i rad

Anhörigdagen arrangeras för nittonde året i rad och syftet är att lyfta fram den situation anhöriga kan känna. Du kan vara en anhörig till någon som är långvarigt sjuk, äldre eller har en funktionsnedsättning. Det kan vara en förälder, en vän, en granne eller ett barn som behöver hjälp och stöd.

Annons ▾

I år lyfter vi temat ”kostens betydelse för den psykiska hälsan” – hur hänger det ihop? Kan man påverka sin psykiska hälsa genom vad man äter? Vad säger forskningen?

Hur man på olika sätt kan ge stöd

Ungefär 60 inbjudna aktörer från föreningar, politiska partier, näringsliv och verksamheter inom Örebro kommun och region Örebro län finns på plats för att visa hur man på olika sätt kan ge stöd till den som är anhörig.

Landshövding Maria Larsson inviger Anhörigdagen den 9 oktober klockan 15.00.

Tid och plats
Tisdag den 9 oktober, klockan 14.30-18.30
Conventum Kongress, Fabriksgatan 17-19 i Örebro

Program och tider för dagen

  • 14.30-15.00 – Bordsutställning
  • 15.00-15.30 – Invigning
  • 15.30-17.00 – Bordsutställning
  • 17.00-18.30 – Hur hänger kost och psykisk hälsa ihop?

Föreläsning av vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart och tv-kocken och författaren Niklas Ekstedt.

Anhörigdagen arrangeras av Anhörigcentrum och riktar sig till anhöriga till någon som är långvarigt sjuk, äldre eller som har en funktionsnedsättning.

Anhörigdagen kan vara intressant även för dom som studerar eller i sitt arbete möter anhöriga. Förra året Anhörigdag lockade runt 500 besökare.

FIKK - För att alla behövs