Örebro Futsal Club

Nu startar spelet i den Svenska Futsalligan

Premiär på fredagskvällen för spel i den Svenska Futsalligan – nytt inför stundande säsongen är dom nystartade damlagen

· Publicerad: 12 oktober 2018 · 12.42.
Örebro Futsal Club - Djurgårdens IF
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Fredagskvällen klockan 20.00 så startar spelen i Svenska Futsalligan (SFL). Först ut är ÖSK Futsal – herrar som inleder seriepremiären borta mot Nacka Juniors FF.

Det som kan ses som en större nyhet inför årets spelsäsong är att man kommer kunna följa dom nystartade damlagen som kommer spela i den Regionala Futsalligan (RFL).

Annons ▾

Jämställdhet – samma förutsättningar för damerna som herrarna i laget.

Klubbchefen från Örebro Futsal Club, Ronny ”Pilen” Pettersson har sedan tidigare berättat för tidningen Örebro Tribune om just jämställdhet i klubben. Man vill i Örebro Futsal Club skapa samma förutsättningar för damerna som herrarna i laget. En jätteviktig prioritering för klubben, tillägger Ronny Petterson.

Örebro Futsal Club har till damlaget fått ihop riktigt duktiga spelare från åtta klubbar runt om Örebro.

Örebro FC – Några av spelarna saknas på bilden. Örebro Tribune

Hemmapremiär den 17 oktober mot Strängnäs FC

Hemmapremiären för herrlaget i Örebro Futsal Club är på onsdag 17 oktober klockan 19.15 när laget tar emot nykomlingen Strängnäs FC som spelat med bra resultat under tidigare träningsmatcher och man tror själva att man kommer att få kriga rejält för att plocka poäng.

Vinner träningsmatch mot Ektorp FC efter kvittering i andra halvlek

Örebro FC spelade den 11 oktober sin näst sista träningsmatch på hemmaplan inför SFL-säsongen, man gjorde detta mot division 2-laget Ektorp FC, en träningsmatch Örebro FC vinner med 3-2, efter att laget kvitterar Ektorps ledning som höll i sig under hela första halvleken.

Örebro Futsal Club – herrar har flera nyförvärv inför kommande säsongen och vi hittar namn såsom Ahmad Fawaz, Linus Palmqvist, Anel Coralic, Hussein Fawaz, Tobias Boström och Paul Balkstedt.

Örebro Futsal Club - Spelschema

Örebro FC damer segrade mot KFUM Linköping i premiärmatchen

Resultatet speglar matchbilden ganska bra. Örebro FC var det mer kreativa laget som genom hela matchen, som kom till bättre lägen. Linköping hade några chanser, men lyckades inte snygga till siffrorna på matchtavlan. Matchens prestation stod Rebecca Vilén för – Hon gjorde snyggt en solorajd och dribblar tre spelare innan hon rundar målvakten och petar in 2-0 ledningen i tom kasse.

Leif Järnkvist som är assisterande tränare i Örebro FC, tillägger att alla spelarna ska ha beröm. Något lite extra till dom tre tjejerna som med kort varsel fick rycka in och spela.

Örebro FC damer kommer att spela i den Regionala Futsalligan och har sin hemmapremiär söndagen den 18 november klockan 14.00. Örebro FC – damer möter Stuvsta IF på Idrottshuset i Örebro.

Slutspelet i Regionala Futsalligan, som för övrigt har SM-status börjar i februari, och hoppas vi få se det nystartade damlaget. För att ta sig till kvartsfinal krävs det att man blir etta i sin grupp, laget kan även nå slutspel genom att bli en av dom två bästa tvåorna ur fem grupper.

Herrlagen i Svenska Futsalligan 2018/2019

 • Borås AIK Futsal
 • Djurgårdens IF
 • Halmstads BK
 • Hammarby IF FF
 • IFK Uddevalla Futsal
 • IFK Göteborg Futsal
 • KFUM Linköping
 • Nacka Juniors FF
 • Norrköpings FK
 • Skoftebyns IF Futsal
 • Strängnäs FC
 • Torslanda IK Futsal
 • Örebro FC
 • Örebro SK Futsal

Svenska Futsalligan startar den 12 oktober och spelas sedan som en rak serie med dubbelmöten där en vinnare koras i slutet på mars 2019.

FIKK - För att alla behövs