Örebro Futsal Club

Örebro Volley slog Linköping – stor klasskillnad

Lördagen den 13 oktober tog Örebro Volley emot Linköping i Idrottshuset. Hemmalaget kunde vinna med 3-0 i set och det var säsongen fjärde raka seger.

· Publicerad: 13 oktober 2018 · 19.02.

Örebro Volley har inlett säsongen bra, efter två bortasegrar mot Lund och Falköping kunde man besegra Lindesberg i hemmapremiär. När laget under lördagen tog emot Linköping blev det en ny seger.

Linköping som förra säsongen klev upp som nykomlingar imponerade och tog sig till slutspel i våras. Men idag när de ställdes mot Örebro var det inget som stämde. Laget hade svårt att stå emot och det var verkligen klasskillnad. Matchen slutade 3-0 i set, och setsifforna blev 25-11, 25-17 samt

Annons ▾

Örebro krossade Linköping i två set

Dagen första set blev en ojämn historia där Örebro fullkomligen körde över gästerna från Östergötland. Linköping var chanslösa och hade svårt att blocka skott och ta emot bollar, Örebro kunde enkelt ta poäng efter poäng. Och mot slutet av setet var det inte frågan om Örebro skulle utan om Linköping skulle ta mer än 10 poäng.

Andra set blev betydligt jämnare än första då gästerna fick lite kontakt. Men Örebro var det bättre laget och låg hela tiden ett steg före. Setet slutade 25-17 och Örebro kunde vinna utan anstränga sig för mycket. Laget visade precis som i första set att man ändå hade mer individuell som kom att avgöra vid rätt tillfällen.

Matchen sista set slutade 25-18 till Örebro och återigen kunde hemmalaget köra över gästerna trots att de gjorde 18 poäng. Men Örebro var helt enkelt bättre, att Linköping ändå tog så många poäng berodde på desperation och några missar från hemmalaget. Annars tappade gästerna många bollar och när Josephine Tegenfalk lurade hela Linköping genom att bara slänga in bollen var förnedringen totalt.

Två bortamatcher i Skåne väntar för Örebro

Örebro tog i och med segern mot Linköping sen fjärde raka seger, och nu väntar två bortamatcher i Skåne för Örebro. Det är en tuff omgång mot favoriten Engelholm, den matchen spelas lördagen den 20. Söndagen den 21 är det dags att möta Svedala på hemmaplan.  

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs