Polisen rapporterar om en förhållandevis lugn kväll och natt i Örebro län

Person knivskuren i Vivalla, inbrott, bilbrand, fylla och skadegörelse – trots detta inkommer rapporter om ett lugnt dygn i Örebro län.

· Publicerad: 14 oktober 2018 · 12.02.
Bilbrand-Arkivbild
Arkivbild – Örebro Tribune

Polisen rapporterar på söndagsmorgonen om att det har varit en förhållandevis lugn dygn i länet. Här presenterar vi en sammanställning på några av dom larm som inkommer till polisen under lördagen och söndagsmorgonen.

En person knivskuren i området Vivalla

Polisen blir tidigt under lördagskvällen utlarmade till bostadsområdet Vivalla där en man i 45-årsåldern har blivit rispad över magen, det inträffade har enligt uppgifter skett av en annan mansperson beväpnad med en kniv. Den utsatta mannen behövde inte uppsöka sjukhus, meddelar polisen. Det finns i nuläget ingen gärningsman som frihetsberövats i ärendet.

Annons ▾

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

Flera gripna i Karlskoga – mycket fylla bland ungdomar

Polisen får in samtal om ungdomar som kört omkring i bil och spelar hög musik i området Bohult i Karlskoga. Enligt polisens rapport så har det varit hög berusning på flera av personerna som befann sig på plats när polis anländer. Ett par personer omhändertas av polis på grund av berusning, några andra personer har slagits med varandra, ingen anmälan är upprättad i samband med detta.

Polisen fanns på plats vid flertal tillfällen under kvällen.

Inbrott i bostad – befann sig hemma under inbrottet

Polisen får samtal från en person som uppger att det har varit inbrott i deras bostad i bostadsområdet Vivalla i Örebro. Enligt anmälan så har inbrottet skett någon gång på lördagskvällen, någon gång från klockan 20.00 och fram tills dess att lägenhetsinnehavaren ringer till polisen.

Anmälaren uppger att familjen har varit hemma och befunnit sig på nedervåningen, samtidigt under denna tid så har någon okänd person tagit sig in i lägenheten, via ett fönster som på kvällen stod lite på glänt på övervåningen. Gärningspersonen har fått med sig en del elektronik.

Dom boende på adressen har inte märkt av inbrottet innan man gick upp på övervåningen. Ingen gärningsperson är misstänkt eller gripen i ärendet, meddelar polisen.

Bilbrand under natten på Balladgatan i Vivalla

Polisen får strax efter 02-tiden på natten mot söndag larm om bil som brinner på Balladgatan i bostadsområdet Vivalla i Örebro. Enligt polisen så har en personbil under natten brunnit på parkeringen och det finns ingen naturlig orsak till att branden har startat. Polisen upprättar en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

Ingen gärningsperson är misstänkt eller gripen i ärendet.

Skadegörelse mot Vivallaskolan – yngre killar kastade stenar

Polisen får på söndagen in samtal från en person som uppger hur han ser två killar, enligt signalement i yngre tonåren som kastar sten mot Vivallaskolan och därefter springer från platsen. Polisen skickar ut patrull till Vivallaskolan som kan konstatera att två rutor till skolbyggnaden är krossade. Polispatrullen söker runt i närområdet efter dom båda yngre killarna som misstänks i händelsen.

Polisen upprättar en anmälan gällande skadegörelse.

FIKK - För att alla behövs