Örebro FC vann tvåsiffrigt mot Strängnäs FC – missbedömde dom Sörmländska nykomlingarna

Ett tekniskt snyggt lag som överrumplar motståndarna – ett drös av farliga anfall.

· Publicerad: 18 oktober 2018 · 01.12.
Örebro Futsal Club - Strängnäs Futsal Club
Arkivbild – Martin Avedal – Örebro Tribune

Hösten är här och futsalsäsongen har kommit igång på allvar. Örebro Futsal Club tog under onsdagskvällen emot Strängnäs Futsal Club på Idrottshuset i Örebro. Hemmaklubben Örebro Futsal Club känns i år starkare och redan från start går man in i matchen för fullt.

Det är snabbt, det är hårt och knappt en och en halv minut in i första halvlek så sätter Örebro Futsal Club sitt första mål genom Fredrik Johnsson och ytterligare ett par minuter till så ökar Örebro FC sin ledning med 2-0 mot besökande Strängnäs FC.

Överrumplar – Örebroarna har missbedömt motståndarna

Strängnäs FC visar upp ett tekniskt snyggt lag som överrumplar Örebroarna totalt, en uppvisning och ett drös av farliga anfall. Örebro har i sin tidiga ledning missbedömt Strängnäs totalt, innahavet styrs oroväckande av den Sörmländska truppen. Mitten av första halvlek så reducerar Strängnäs FC som nu vill jämna ut matchledningen. Bortalaget visar på taktisk uppvisning, hemmalaget på styrkan.

Tar tillbaka spelet

Det dröjer ända tills dess att fem minuter av första halvlek återstår och en time out innan Örebro Futsal Club tar tillbaka spelet och fullkomligt öser in mål efter mål. Örebro FC går till halvtidsvila med imponerande ledningssiffror 6-1.

Två lag med chanser på mål

Andra halvlek är något böljande start, båda lagen har chanser på mål. Reduceringen kommer med hjälp av Strängnäs Peyman Alkoyun till 6-2. Strängnäs FC drar på sig en utvisning som Örebro FC utnyttjar till fullo och matchen slutar 10-2 till Örebro Futsal Club.