Örebro Futsal Club

Färjestad gav Örebro Hockey fjärde raka förlusten

Torsdagen den 18 oktober tog Örebro Hockey emot Färjestad i Behrn Arena. Gästerna vann med 6-3 och Örebro förlorade sin fjärde raka match.

· Publicerad: 19 oktober 2018 · 00.10.

Just nu går det inget bra för Örebro, efter kvällens match mot Färjestad har de rödvita inte tagit en poäng på de fyra senaste matcherna.  Det kan man även se i tabellen då Örebro har rasat ner till en trettonde plats. Dessutom saknades fortfarande fixstjärnan Aaron Palushaj.

Att en match mellan Örebro och FBK skulle vara ett bottenmöte kanske inte riktigt var vad man förespådde inför säsongen. Mycket på grund av att FBK var topptippat och Örebro ändå på något sätt skulle överraska.  

Annons ▾

Örebro väger för tunt och saknar spetsen och de hårt arbetande forwardens, det blir ännu mer tydligen när inte Palushaj kan spela och när Anton Hedman är laget bästa spelare.

Färjestad har inte alls levt upp till förväntningarna och hade inför kvällens match bara två segrar under ordinarie tid. 

En uddlös och nervös inledning på matchen   

Att det var två lag som inte hade vunnit så mycket märktes, det blev en uddlös och nervös inledning på första perioden och matchen. Inget av lagen vågade ta tag i spelet då man var rädda för att göra misstag. Ett powerplay för Färjestad satte lite fart på matchen men det var knappt.

När FBK tog ledningen i slutet av första perioden kändes oväntat då inget av lagen verkade speciellt taggade. Målskytt blev Jesper Olofsson och han sköt ett skott från blå som på något konstigt sätt styrdes in i mål.

Örebro skulle dock svara då Rodrigo Abols styrde in 1-1, det var hans första mål i Örebrotröjan och det var även första matchen hemma i Behrn Arena sen han blev skadad i en träningsmatch under försäsongen. 1-1 skulle även bli periodresultatet.

Målen kom i andra och det var Färjestad som tog kommandot

Det finns många svagheter i Örebro och än av de största är det numerära överläget. Något som var på tapet inför matchen. Bland annat valde man att bänka hela första kedjan i powerplay för att de inte presterat.

Om det spelade någon roll kan man inte direkt påstå, spel i numerära överläget var inte bättre trots att man sände en tydlig signal. Örebro fick börja andra perioden i spel fem mot fyra, sen fick man en ny chans när Johan Ryno blev utvisad. Men Örebro kunde inte göra mål.

Det retsamma var dock att Färjestad kunde direkt när de fick sitt första powerplay i andra göra mål genom Per Åslund. FBK hade tagit ledningen med 1-2. Men Örebros bästa spelare Anton Hedman svara nästa direkt med att göra 2-2.   

Nu började målen att trilla in och gästerna gjorde både 2-3 och 2-4 genom Joakim Nygård och Linus Johansson. Men Eero Kilpeläinen skulle nog tagit Nygårds mål, den pucken ramlade lite för lätt in i målet. Örebros veteran Marcus Weinstock skulle dock ge hemmalaget hopp när han pricksköt 3-4 i slutet av andra.

Färjestad var mer effektivt och gjorde mål i powerplay

När Mikael Wikstrand satte 3-5 i tredje perioden var Örebro ett besegrat lag, det var även det tredje målet i powerplay för gästerna, vilket visade sig vara skillnaden ikväll. Jesper Olofsson skulle även sätta 3-6 och det målet var det sista Kilpeläinen fick känna av matchen. Han bytte ut och ersattes av Stefan Steen.

Kilpeläinen hade inte en rolig kväll och Olofssons mål skulle han ha tagit då han hade fri sikt och gått om tid att bestämma sig. Nej det här var verkligen inte den finske målvaktens kväll.

Örebro fick se sig besegrade och har nu inte tagit poäng på de fyra senaste matcherna. På lördag väntar bortamatch mot Brynäs.  För FBK var segern viktigt, de har haft en trög start men fick det att lossna mot Örebro. Värt att notera att förre Örebrospelare Daniel Viksten bidrog med tre assist ikväll.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs