KIF missade avancemang – förlorade mot Asarum

Efter att ha kryssat mot AIK tidigare veckan kunde KIF Örebro idag avancera till damallsvenskan. Men gästade Asarum vann med 1-3 och festen kom av sig.

· Publicerad: 20 oktober 2018 · 19.08.

KIF Örebro har varit ett av topplagen i Elitettan men när säsongen nu börjar dra ihop sig har laget fortfarande inte säkrat ett kontrakt för spel i damallsvenskan nästa säsong.

I onsdags spelade man borta mot AIK och kunde redan då ha avgjort och tagit klivet upp. Men det blev ett kryss efter att AIK fått in ett sent kvitteringsmål.

Lova Hansson sköt två mål för Asarum

Trots krysset mot AIK kunde KIF under lördagen på egen han avancera till Damallsvenskan, för detta krävdes dock en seger mot bottenlaget Asarum.

KIF slarvade dock bort chansen och gästerna kunde vinna med 1-3. Stor matchvinnare blev Lova Hansson som gjorde två mål. Lova gav gästerna ledningen efter ca 20 minuters spel. En ledning som stods sig även långt in i andra halvlek.

Lova kunde senare i den 65:e minuten öka på ledningen till 0-2 och ca tio minuter efter målet ökade Asarum på ledningen till 0-3 genom Ayinde Halimatu. KIF kunde i den 87:e reducera genom Frida Svensson men det räckte inte.

Kan avgöra mot Västerås BK30 nästa söndag

KIF Örebro har nu en match kvar att spela och det är borta mot Västerås BK 30 nästa söndag. Detta är ett lag som man krossade i det senaste mötet som ägde rum på Trängens IP tidigare i år.

En seger för KIF skulle definitivt leda till ett avancemang, den största konkurrenten är Lidköping som ligger fem poäng under KIF men har två mindre spelade matcher.

Lidköping möter Umeå borta imorgon söndag och är piskade att vinna. Så även om KIF missade chansen att bli klara idag så har ändå Lidköping mycket med press på sig. Laget måste vinna de bägge kvarvarande matcherna för att kunna gå om KIF.

Skulle Lidköping slå Umeå kommer att avgöras i den sista omgången. Då har Lidköping ändå en liten fördel, man tar emot bottenlaget Böljan på hemmaplan. En match de självklart måste vinna, men samtidigt måste KIF slå BK 30.