Örebro Futsal Club

Islossning för Örebro Hockey – krossade Timrå med 5-1

Efter fem raka förluster kunde äntligen Örebro Hockey ta en viktigt trepoängaren när man krossade Timrå med 5-1 på hemmaplan.

· Publicerad: 25 oktober 2018 · 23.33.

Nykomlingen Timrå började säsongen starkt och överraskade många. Men nu är det roliga slut och laget har halkat ner till botten av tabellen. Där återfinns också Örebro som efter fem raka förluster också halkat ner till botten.

Ikväll tog Örebro en övertygande seger mot Timrå, när domaren blåste av matchen stod det 5-1 på resultattavlan. Med facit i hand kunde man konstatera att Örebro gjort två mål i powerplay samt att Rodrigo Abols blev tvåmålsskytt och att Jordan Boucher bidrog med tre assist.

Annons ▾

Timrå inledde målskyttet

Trots att det är var Örebros match var det faktiskt gästerna som inledde målskyttet. I första perioden hittade Ludvig Rensfeldt en omarkerad Jacob Olofsson som kunde göra 0-1 i powerplay. Det såg enkelt ut när Timrå gjorde mål, speciellt då Örebro innan haft bra chans att ta ledningen.

Gästernas mål var också startskottet för Örebro, det var det sista som Timrå gjorde i matchen. Det hade gått ca tre minuter av matchen och det var nu som Örebro tog över. Man fick ett powerplay mot slutet av perioden och efter att ha bränt en jättechans kunde Shane Harper sätta 1-1 för Örebro.

Andra perioden han knappt att starta innan Nick Ebert sköt säsongens första mål för Örebro, det hade enbart gått 39 sekunder när målet kom. Efter det klev letten Abols fram och grundlade segern.

Rodrigo Abols sänkte Timrå med två mål

I förra hemmamatchen gjorde han sitt första mål i Örebrotröjan, nu slog han till inte bara en gång utan två. Och det var inom loppet av fyra minuter som Abols dubblade sin målskörd för säsongen. Abols har sen comebacken mot Färjestad visat bra form och kan vara intressant att följa.

Allt stämde helt plötsligt för Örebro och laget såg inte alls ut att ligga näst sist i tabellen. I den tredje perioden kunde även lagkapten Jere Sallinen fastställa slutresultatet till 5-1. Han gjorde dessutom mål i powerplay snygg assisterad från Marcus Weinstock. På målet gjorde även Jordan Boucher sin tredje assist för kvällen.

Skellefteå kommer på besök

Örebro tog ikväll tre viktiga poäng och har brutit den tråkiga förlustsviten. I nästa match tar laget emot Skellefteå AIK som inlett säsongen bra men åkte ikväll på en strafförlust hemma mot Frölunda.

Örebro har dock spelat bra mot Skellefteå på hemmais, och det är ett av få lag som man har slagit trots att det gått dåligt. Det återstår att se om Örebro återigen kan slå Skellefteå när de kommer på besök på lördag. Matchstart är klockan 15.15.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs