Skolelever stängs av efter hot på skola i Askersund

Polisanmälan står det att elever har hotat att stänga in andra elever och skjuta dem på skolan.

· Publicerad: 26 oktober 2018 · 18.14.

Örebro Tribune kunde under torsdagen rapportera att polisen kallats ut till en skola i Askersund efter att hot har inkommit mot elever på skolan. Elever kände sig skrämda efter hoten och berättade för personal på skolan som vidtog åtgärder, varvid polisen larmades ut till skolan.

Polisen kan bekräfta att det handlar om fyra elever på skolan som varit inblandade i händelsen. Polisen och rektor gjorde under tordagen bedömningen att man inte behövde stänga igen skolan.

Annons ▾

Hotade stänga in elever och skjuta dem

SVT Nyheter skriver på fredagen att i anmälan står det att flera elever ska ha hotat att stänga in andra elever och skjuta dem. En elev har även visat en patron på skolgården. Flera av de elever som var inblandade i gårdagens händelse har stängts av från skolan och deras mobiltelefoner har tagits i beslag.

Läsa även – Elever uttryckte hot om att skada andra elever på skola i Askersund.

Dom uppgifter som polisen fått fram så vidtog man åtgärder som innebar att en husrannsakan kunde genomföras, i en av elevernas hem. Den fortsatta utredningen genomförs tillsammans med vårdnadshavare och socialtjänst. Polisen fick laret om hotet på skolan vid klockan 11.18 under torsdagen.

FIKK - För att alla behövs