Kvinna blev hotad och slagen vid personrån på Mosåsvägen i Örebro

Polisen sammanfattar fredagskvällen och natten mot lördagen som ganska stökig i Örebro län – ett urval av de brott och händelser som anmälts till polisen.

· Publicerad: 27 oktober 2018 · 13.14.
Polisen - Örebro
Arkivbild – gripandet har inget med artikeln att göra

En kvinna född -49 anmäler till polisen att när hon vid klockan 17.45-tiden under fredagen är ute och promenerar på Mosåsvägen i Örebro så blir hon stoppad av en yngre man. Mannen hotar att döda kvinnan, och slår henne innan han rycker handväskan och försvinner i okänd riktning från platsen.

Gärningsmannen beskrivs som en yngre man, han är 165-170 cm lång och var i samband med personrånet mörkt klädd med uppdragen huva. Han färdades på en damcykel med cykelkorg.

Annons ▾

Återvände till brottsplatsen och grips av polisen.

Någon har strax efter midnatt krossat en ruta i entrédörren till ett elföretag på Propellervägen i Örebro. Inga personer finns i lokalen, medans polispatrullen är på plats så kommer en man in i lokalen. Mannen grips av polisen misstänkt för det initiala brottet, detta då det finns tecken som tyder på att gärningsmannen har återvänt till brottsplatsen.

Det är ännu okänt vad som eventuellt har stulits.

Polisen får samtal om inbrott i Wadköping.

Polisen får vid 02-tiden på natten mot lördag samtal från ett vaktbolag angående ett utlöst larm från en fastighet på Bertil Walldéns gata i Wadköping. Polispatrull möts av en dörr som stod på vid gavel, ingen misstänkt gärningsperson kunde anträffas.

Det är ännu okänt i detalj vad som stulits i samband med inbrottet.

Inbrott på Naturens hus

Polisen får strax innan 03-tiden larm att någon har krossat en ruta i en entrédörr och tagit sig in i lokalerna till Naturens hus i Örebro. Gärningsperson (erna) har enligt uppgifter, angripit en kassaapparat. Det är ännu okänt vad som eventuellt har stulits.

Bränder i området Vivalla

Polisen får under natten larm om flera bränder, utomhus i bostadsområdet Vivalla i Örebro.

  • Klockan 03.05 inkommer larm till polis och räddningstjänsten om en bilbrand på Lyrikgatan. En personbil är övertänd på parkeringen. Polisen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.
  • Klockan 05.49 på lördagsmorgonen inkommer larm om att det brinner i en återvinningscontainer på Balladgatan.

Flera samtal under natten mot lördag som inkommer handlar om fylleri och misshandel i centrum under natten. Polisen sammanfattar natten som ganska stökigt.

FIKK - För att alla behövs